59 κόκκινοι κάδοι για ανακύκλωση ρούχων θα τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη

Το μεγάλο πρόβλημα με τους όγκους ρούχων και παπουτσιών που διαρκώς τοποθετούνται μέσα ή και έξω από πράσινους ή μπλε κάδους, προκαλώντας διάφορα προβλήματα, θα επιχειρήσει να λύσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα του παραχωρήσει 59 κάδους, δίχως κόστος για τον Δήμο, για την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών.

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κι όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλίας Δαστερίδης, αρχικά, θα γίνει τοποθέτηση 20 κάδων και στην πορεία ακόμη 39. Δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση για τους δημότες, αντιθέτως, με τον τρόπο αυτό, θα απαλλαγεί και το Πολυκοινωνικό από την υπερσυγκέντρωση ρούχων και παπουτσιών που πλέον δεν μπορεί να διαχειριστεί, ενώ θα πάψουν να υφίστανται και οι εικόνες με πεταμένα ρούχα και παπούτσια γύρω από τους κάδους.

Διαβάστε ακόμη  Κατακλυσμός στην Ξάνθη: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις έπληξαν το κέντρο

Η αντιπολίτευση εξέφρασε κάποιες αντιδράσεις και επιφυλάξεις, με βασικότερο το ότι δεν είχε διανεμηθεί η προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψει ο Δήμος με την εταιρεία, κάτι που έγινε στη συνέχεια και έτσι, στο τέλος της συνεδρίασης, μετά από κάποιες τροποποιήσεις στο κείμενο, ψηφίστηκε η τοποθέτηση των εν λόγω κάδων.