6Η ΜΑΗ / Στις κινητοποιήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Έβρου

Στην απεργία και στην κινητοποίηση των συνδικάτων συμμετείχε σήμερα, δίπλα στον κόσμο της εργασίας του Νομού Έβρου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  Έβρου.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία του κόμματος με στελέχη και μέλη του, που συμμετέχουν σε συνδικαλιστικά όργανα κατέθεσαν στεφάνι  στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αλεξανδρούπολη και έπειτα έδωσαν το παρόν μπροστά στο εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. 

Μαζί και δίπλα με τους εργαζόμενους , ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που καταργεί το οκτάωρο και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω . Ένα νομοσχέδιο οδοστρωτήρας στα  εργασιακά κεκτημένα που με αγώνες και θυσίες κερδήθηκαν . 

Σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση διαλύει εργασιακά δικαιώματα με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Αυτές οι απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις όμως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μία σύγχρονη χώρα. Την Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα τη χτίσουμε με θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα. Αυτές οι αξίες είναι εκ διαμέ- τρου αντίθετες με τα σχέδια της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη  Καθημερινά, ανθρώπινα δράματα στην Αλεξανδρούπολη της «ανάπτυξης»…

Θα την χτίσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας. Τους εργαζόμενους και τις ερ- γαζόμενες στα super market, την εστίαση, τις ταχυμεταφορές, τους πωλητές και τις πωλήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια, την καθαριότητα, τα γυμναστήρια, τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τους βιομηχανικούς εργάτες.

Μαζί με αυτούς και αυτές που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια την πε- ρίοδο της πανδημίας, που είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε φτωχοποιήθηκαν βιαίως.

Με αυτούς και αυτές θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών.

Και θα την κερδίσουμε.

Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια.