Δράσεις στην Αλεξανδρούπολη για τα 4 έτη δημιουργική απασχόλησης παιδιών από το Γρ. Εθελοντισμού

Η Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης λειτουργεί εδώ και 4 συναπτά έτη. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του γραφείου εθελοντισμού, με αφορμή τα 4 έτη επιτυχημένης λειτουργίας, θα πραγματοποιηθούν δράσεις. Φετινό σύνθημα των δράσεων είναι «Ενωμένοι για τη Φιλία» . Προσκαλούνται οι μικροί συμπολίτες να συμμετέχουν στις ΔΩΡΕΑΝ δράσεις. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο Μύλο Μασούρα (Λ. Δημοκρατίας 1, 2ος όροφος) .

Το πρόγραμμα των δράσεων είναι το ακόλουθο:

 

18:00-18:30 Επίσκεψη  και συζήτηση με τους μικρούς φίλους ,του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Νίκου Μιχαλόπουλου και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Άννας Βερούλη με θέμα τη φιλία.

 

18:30-19:30 Δημιουργία 3 σταθμών από τους οποίους θα περνάνε όλα τα παιδιά χωρισμένα ανά μικρές ηλικιακές ομάδες. Ο κάθε σταθμός θα σχετίζεται με το θέμα της φιλίας, προσεγγίζοντάς το από διαφορετική οπτική.

1ος σταθμός: Η αλυσίδα της φιλίας. Πρόκειται για ένα βιωματικό, συμβολικό παιχνίδι.

2ος σταθμός: Η συνταγή της φιλίας. Τα παιδιά μέσω του καταιγισμού ιδεών θα εκφράσουν αυθόρμητα τις ιδέες τους σχετικά με τα συστατικά που θεωρούν ότι πρέπει να έχουν μια δυνατή φιλία

3ος σταθμός: Η μυστική λέξη. Τα παιδιά ατομικά ή με βοήθεια του εμψυχωτή, ανάλογα με  την ηλικία και το γνωστικό τους επίπεδο θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα μικρό σταυρόλεξο ώστε να προκύψει μια λέξη.  Η λέξη αυτή θα χρησιμοποιηθεί ώστε τα παιδιά στο τέλος να  δημιουργήσουν ζωγραφιές.

 

18:30 Συζήτηση του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Νίκου Μιχαλόπουλου και της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Άννας Βερούλη με γονείς για τον σχολικό εκφοβισμό (Για τους ενήλικες)

20:00 Τραγούδια από την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης με την επιμέλεια της κυρίας Βαλεντίνας Φουλίδου

Θα υπάρχουν μασκότ  καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων με παιδικούς ήρωες για να φωτογραφηθούν με τους μικρούς συμπολίτες.