800 Τούρκοι μυστικοί πράκτορες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δράση και στη Θράκη

Εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να αποσταθεροποιήσουν χώρες όπως η Ελλάδα έχει δώσει ο Ταγίπ Ερντογάν. Την αποκάλυψη αυτή έκανε το Γερμανικό Ινστιτούτο Ερευνών, το οποίο στην υπόθεση εμπλέκει και τα όπλα που βρέθηκαν πρόσφατα στο τζαμί στην Θράκη.

Τα πλοκάμια της ΜΙΤ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών, έχουν απλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, για έναν και μοναδικό λόγο: την πρόκληση ενεργειών αποσταθεροποίησης, με περισσότερους από 800 καλά εκπαιδευμένους πράκτορες στην Δυτική Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Άγγελος Συρίγος, τονίζει ότι «είναι προφανές ότι η Ελλάδα αποτελεί στόχο της ΜΙΤ. Είναι χώρα προτεραιότητας για την ΜΙΤ ούτως ή άλλως, αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας», ενώ ο κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωγραφικής Οικονομίας και Γεωπολιτικός αναλυτής, τονίζει υποστηρίζει ότι «ο κύριος Ερντογάν, αν λάβει και αναλύσει σωστά τα μηνύματα, θα εγκαταλείψει αυτή την αντιδυτική στάση, θα εγκαταλείψει την στάση του θηρευτού, ο οποίος αναμένει μια λεία».

Διαβάστε ακόμη  Δυναμική παρουσία της Αλεξανδρούπολης στην 25η έκθεση τουρισμού «Travel Expo Cyprus 2024»

Μάλιστα, υπήρξαν και τουρκικές εφημερίδες που δημοσίευσαν χάρτες με τα επεκτατικά σχέδια, με τα οποία ο Ερντογάν, ως άλλος σουλτάνος, ονειρεύεται μια μεγάλη Τουρκία, όπου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται εδάφη της Βουλγαρίας αλλά και της Ελλάδας. Και στην περίπτωση την δική μας η πρόκληση αναμένεται στο Αιγαίο.

Ποιοι έδωσαν τα όπλα στο τζαμί;

Η ΜΙΤ έχει εξοπλίσει τους πράκτορές της σε ολόκληρη την Ευρώπη με τα τσεχικής προέλευσης υποπολυβόλα τύπου Scorpion. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών για την Πολιτική Ειρήνης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα, που βρέθηκαν στο τζαμί, να έφτασαν με πράκτορες της ΜΙΤ. Επιπλέον, τονίζει το ρόλο των Ιμάμηδων και των προξενείων που δίνουν πληροφορίες κατευθείαν στην Άγκυρα.

Σε όλα αυτά υπάρχει και μια παράμετρος που ακούει στο όνομα CIA και γνωρίζει κάθε κίνηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.