Διακινούσαν 67 ανθρώπους μέσα στην παγωνιά…

Συνελήφθησαν χθες (4-1-2016) το πρωί, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 48, 40 και 38 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εξήντα επτά (67) μη νόμιμους μετανάστες. Πενήντα πέντε (55) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δώδεκα (12) υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Κορνοφωλιά Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας σαράντα οχτώ (48) μη νόμιμους μετανάστες.

Διαβάστε ακόμη  Μαθητές δημοτικών σχολείων έφεραν την Άνοιξη στην Αλεξανδρούπολη

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους άλλους δύο (2) διακινητές, διότι, τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 2 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα
  • 4 κινητά τηλέφωνα

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Κυπρίνου.