Προσπάθειες για προώθηση των οσπρίων Φερών

Στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών έγινε χθες σύσκεψη  των παραγωγών οσπρίων της Δημοτικής Ενότητας Φερών και της ευρύτερης περιοχής, μετά από δημόσια πρόσκληση του Αντιδημάρχου Φερών & πρωτογενούς Τομέα κ. Γκότση Νικολάου με θέμα: Το ενδιαφέρον που προέκυψε από εμπόρους για την απορρόφηση των οσπρίων.

Παρών στην σύσκεψη ήταν ο κ. Γκαμπαερίδης Κωνσταντίνος Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών & πρωτογενούς Τομέα κ. Γκότσης και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη κ. Γκαμπαερίδης Κωνσταντίνος ενημέρωσαν για τις δυνατότητες που δίνει η αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης με Δήμους και Επιμελητήρια της Περιοχής της Αγίας Πετρούπολης για την εξαγωγή προϊόντων της περιοχής μας στη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη  Παρά - Κολύμβηση: «Χάλκινος» ο Λεργιός στα 50μ. πεταλούδα στη Μαδέιρα

Οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους καθώς και τη διάθεση για τη δημιουργία συνεταιρισμού και την εναρμόνισή τους στην ορθή πρακτική των εξαγωγών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έγινε πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία θα επαναληφθεί την Δευτέρα 25-1-2016 και ώρα 13:00 στο Δημοτικό κατάστημα Φερών. Θα εκπροσωπηθεί η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ. από Ορεστιάδα μετά από επικοινωνία με τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Σπύρο Κουτρουμπά  προκειμένου να υπάρξει και η στήριξή τους στο εγχείρημα.

Newsroom Alexpoli.gr