Δήμος Αλεξανδρούπολης / 16 Συμβατικά και ηλεκτρονικά ποδήλατα από το πρόγραμμα :Πράσινες αστικές εδαφικές περιοχές-Καλύτερος τόπος για να ζήσεις

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης αναφέρει : Παραλάβαμε 8 συμβατικά και 8 ηλεκτρικά ποδήλατα ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση με την υποστήριξη του κατάλληλου λογισμικού, στο πλαίσιο του έργου «Green Urban Territories – Better Place to Live» (Πράσινες αστικές εδαφικές περιοχές-Καλύτερος τόπος για να ζήσεις) με ακρωνύμιο GUT-BPL. 

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG V-Α ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2014-2020 του άξονα Προτεραιότητας 2 «Βιώσιμη Κλιματική Προσαρμογή διασυνοριακής προσαρμογής». Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Σβίλεγκραντ. Στο έργο σαν εταίροι συμμετέχουν οι Δήμοι Λιούμπιμετς, ο Δήμος Βόλβης και η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε., μέλος της οποίας είναι και Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση των οικοσυστημάτων της διασυνοριακής περιοχής μέσω ενός κοινού μηχανισμού για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και την υιοθέτηση  διασυνοριακών πράσινων πρωτοβουλιών που σχετίζονται με αυτό.

Διαβάστε ακόμη  Χωρίς αστική συγκοινωνία η Σαμοθράκη εν μέσω Πάσχα!

Με την προμήθεια ηλεκτρικών και κοινών ποδηλάτων με τη λειτουργία τους μέσω ηλεκτρονικού συστήματος δίνεται στους πολίτες η ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ή κοινό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι συγκεκριμένα προκειμένου να είναι εύκολη η λειτουργία και η συντήρησή τους. 

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε τέσσερα σημεία εντός του αστικού ιστού (Δημαρχείο, Μουσικό Γυμνάσιο, πάρκο ΚΑΠΗ, Μύλος Μασούρα) ώστε να διευκολύνουν τους δημότες στις μετακινήσεις τους.