Ο LNG έρχεται, τα αντισταθμιστικά «κόλλησαν» στον δρόμο; 

Η τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή και λειτουργία του LNG της Αλεξανδρούπολης ελήφθη την περασμένη Παρασκευή και ήταν, όπως αναμενόταν, θετική. Έτσι, το πολυσυζητημένο έργο ως το τέλος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του, σύμφωνα με την Gastrade.

Την ίδια στιγμή, το θέμα των αντισταθμιστικών οφελών, που είθισται να καταβάλλουν υπέρ των τοπικών κοινωνιών και φορέων οι εταιρείες που υλοποιούν τέτοιας έκτασης έργα, όπως για παράδειγμα ο αγωγός ΤΑΡ, μάλλον έχει ξεχαστεί.

Να υπενθυμίσουμε πως η εταιρεία έχει εμφανιστεί  θετική για το θέμα αυτό, με ενδεικτικές δηλώσεις, πριν περίπου 3 χρόνια, του τότε προέδρου του ΔΣ της Gastrade Γιάννη Αράπογλου στον Δέλτα FM :  «Αυτό που είμαι σε θέση να σας πω είναι ότι έχουμε δεχθεί ισχυρή στήριξη από την κοινωνία και τις αρχές της περιοχής. Αυτό, εκ των πραγμάτων, μας δημιουργεί κι εμάς διάθεση και να επιταχύνουμε και να συνεισφέρουμε και να ανταποδώσουμε από την πλευρά μας, όσο μπορούμε, τόσο με θέσεις εργασίας, όσο και με οποιοδήποτε άλλο, οικονομικό ή μη, τρόπο μπορούμε».

Διαβάστε ακόμη  Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης έναντι 1,3 εκατομμυρίων ευρώ το κτίριο της ΤτΕ

Πού βρίσκετε, άραγε, το σημαντικό αυτό θέμα; Έχει φροντίσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να κάνει κάποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, πέρα από το να συμμετέχει ο Δήμαρχος σε πανηγυρικές εκδηλώσεις του LNG; Η Περιφέρεια ασχολείται με το ζήτημα; Έχει καταγράψει και προτεραιοποιήσει ανάγκες και αιτήματα της περιοχής, ώστε να τα υποβάλει προς την εταιρεία όταν και αν της ζητηθούν; Οι θέσεις εργασίας, που είναι αμφίβολο πόσες θα είναι και για πόσο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα σημαντικές, δεν θα πρέπει, όμως, σε καμία περίπτωση να αρκεστούμε σε αυτές.