Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ « Μη σύννομη η αποστολή του στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία»  

Το μείζον ζήτημα της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σχολίασε ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου ζωντανά στην εκπομπη +News. Ο κ. Χριστοδούλου έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του ΝΑΤΟ και κατέληξε στις πρόσφατες γεωπολιτικές αλλαγές που ήταν προοίμιο της έναρξης του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας.

Προχώρησε σε μια σύντομη αλλά ουσιαστική αναφορά στην σύνθεση του πληθυσμού της Ουκρανίας καθώς και τις νέες συμφωνίες της Ρωσίας με την Κίνα.

Σχετικά με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Γερμανίας ανέφερε πως τα 100 δις που θα δαπανηθούν θα πάρουν τουλάχιστον 10 χρόνια μέχρι το σημείο που να είναι πλήρως έτοιμη.

Διαβάστε ακόμη  Με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ συναντήθηκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου

«Δεν το βλέπω καθόλου θετικό που η Ελλάδα έστειλε εξοπλισμό στην Ουκρανία» ανέφερε ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρόσθεσε πως «η χώρα μας έπρεπε να εστιάσει στην ανθρωπιστική βοήθεια και όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού». Ανέλυσε πως έπρεπε να έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων και στην συνέχεια να γίνει ΚΥΣΕΑ αν έπρεπε να παρθεί η απόφαση αυτή και όχι να γίνει εντός οποιουδήποτε γραφείου γιατι με τον τροπο που έγινε δεν είναι σύννομη.