«Ναυάγησε» η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου & Αναπτυξιακού Οργανισμού Αττικής

«Ναυάγησε», τελικά, η πολυσυζητημένη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Αναπτυξιακού Οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης “Νέα Μητροπολιτική Αττική ΑΕ” για την τεχνική υποστήριξη και ωρίμανση του έργου: “Αναβάθμιση και Δικτύωση Πολιτιστικών Υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλεξανδρούπολης”.

Το έργο αυτό, που ήθελε να εντάξει η δημοτική αρχή σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, αφορούσε παρεμβάσεις, όπως η ανακαίνιση του δημοτικού θεάτρου, το νέο κηποθέατρο στο πάρκο Προσκόπων, η αποθήκη 5 στο λιμάνι και η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το ξενοδοχείο ¨ΕΡΙΚΑ¨ μέχρι το πάρκο Προσκόπων.

Το κόστος της σύμβασης, δηλαδή το ποσό που θα έπρεπε να καταβάλει ο Δήμος ως αμοιβή της Αναπτυξιακής Αττικής, ανέρχονταν σε 215.000 ευρώ. Ωστόσο, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασης, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μετά από εισήγηση του Δημάρχου.

Ο λόγος είναι το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2022, ούτε και η 1η αναμόρφωσή του, ως προς την χρηματοδότηση της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης.