Φωτογραφία: kathimerini.gr

Email από την ΑΑΔΕ προς τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έλαβαν στήριξη μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής ζητά να επιστρέψουν τώρα ολόκληρο το ποσό που έλαβαν, αφού φαίνεται να μην τήρησαν του όρους διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Φωτογραφία: newsbomb.gr

Ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

«Πολλές επιχειρήσεις έχουν ενημερωθεί από της 2/11/2022 για επιστροφή ποσών που είχαν λάβει κατά την περίοδο της πανδημίας ως βοήθεια για την αντιμετώπιση των δαπανών τους από τις αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους την περίοδο εκείνη (διακοπή εργασιών , τηλεργασία , τηλεκπαιδευση , TAKE AWAY ) .

Ο λόγος της απαίτησης της επιστροφής είναι ότι δεν ακολούθησαν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση όπως :

Α. Μη τήρησης του όρου της διατήρησης του προσωπικού ,

Β. μη υποβολής δηλώσεων 2019-2020.

Γ. μη υποβολής βεβαιωτικών (Υπεύθυνη Δήλωση , πιστοποιητικό φερεγγυότητας) .

Ο έλεγχος για την τήρησης του όρου της «διατήρησης προσωπικού» πραγματοποιήθηκε αυτοματοποιημένα από το σύστημα της «ΕΡΓΑΝΗ» υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αστοχίας . Να θυμίσουμε ακόμη ότι την περίοδο εκείνη τα λογιστικά γραφεία που στηρίζουν τις επιχειρήσεις όπως και τα λογιστήρια αυτών βρισκόταν σε μια φρενήρη περίοδο , αποφάσεων από διάφορα υπουργεία χωρίς τις απαραίτητη ενημέρωση ή τις οδηγίες εφαρμογής οι οποίες σε πολλές π[περιπτώσεις δεν υπήρξαν ποτέ .

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να καλούνται να επιστρέψουν τα ποσά αυτά εξολοκλήρου και εντόκως έως την 30/11/2022 .

Ζητούμε την δυνατότητα υποβολής ένστασης όπου αυτό κάθε επιχείρηση θεωρεί ότι έχει γίνει λανθασμένος έλεγχος Την δυνατότητα ρύθμιση του επιτρεπόμενου ποσού όπου αυτό βεβαιωθεί για έως 96 .»

Διαβάστε ακόμη  Όργιο ψεμάτων από τη ΝΔ Ροδόπης για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς: Ποια είναι η αλήθεια

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ