Άδεια για… κυνήγι θησαυρού κοντά στο ρέμα της Μαϊστρου

Μπορεί, στις μέρες μας, το κυνήγι κρυμμένων θησαυρών, κυρίως χρυσών λιρών, ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων, ή ακόμη και χρημάτων, να μην γνωρίζει τις «δόξες» που γνώρισε πριν από δεκαετίες, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που πιστεύουν στην ύπαρξή τους και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, ακολουθούν τη νόμιμη οδό, ζητώντας άδεια για την αναζήτηση του θησαυρού από τις αρμόδιες αρχές.

Με μία τέτοια περίπτωση ασχολήθηκε το Συμβούλιο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, το οποίο στην πρόσφατη συνεδρίασή του, κλήθηκε να εξετάσει το αίτημα συμπολίτη μας, ο οποίος ζήτησε να του δοθεί άδεια εκσκαφής για ανεύρεση θησαυρού. H προς έρευνα τοποθεσία είναι σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί τμήμα του ρέματος Μαϊστρου, στο σημείο

σημείο συμβολής του με την Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Έβρου , η εκσκαφή θα γίνει με σκαπτικό μηχάνημα σε έκταση 10 τ.μ. περίπου. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν παρουσία εκπροσώπων της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε ακόμη  Υπό εξαφάνιση η μελισσοκομία στον Έβρο! Κυβέρνηση και βουλευτές περί άλλων τυρβάζουν

Στην εισήγησή της, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης υπογράμμισε πως δεν έχει αντίρρηση για την πραγματοποίηση των εργασιών εκσκαφής, ενώ πρότεινε να οριστεί ένα ποσό 500 ευρώ από τον αιτούντα, ως εγγύηση για την αποκατάσταση του χώρου μετά τις παρεμβάσεις.

Το Συμβούλιο της Κοινότητας ψήφισε υπέρ της συγκεκριμένης εισήγησης, με 9 ψήφους υπέρ και 2 παρών, από τις κυρίες Χατζησάββα και Δευτεραίου, οι οποίες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι ενώ όλες οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει, η Κοινότητα εξακολουθεί να «συνεδριάζει» διά περιφοράς, χωρίς να συζητάει σοβαρά θέματα ώστε να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο ο ρόλος της.