Αδερφή του Δημήτρη από την Αλεξανδρούπολη που σκοτώθηκε στα Τέμπη: «Ζητάμε δικαίωση μέχρι τέλους»

Το μήνυμα πως το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει και δεν γίνεται να συγκαλυφθεί έστειλαν πολίτες που συμμετείχαν την Τρίτη στη διαδήλωση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι διοργανωτές κατήγγειλαν τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων για τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών καθώς και την προκλητική στάση όλων όσων έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν λόγο για “ανθρώπινο λάθος” με στόχο να συγκαλύψουν τις δολοφονικές ελλείψεις στην ασφάλεια του σιδηρόδρομου. Μέσα από ηχητικά ντοκουμέντα που ακούστηκαν υπενθύμισαν για μια ακόμα φορά πως η σιδηροδρομική τραγωδία στις 28 Φλεβάρη 2023 ήταν στην πραγματικότητα ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οικογένειες που θρήνησαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή που τα είδαν να τραυματίζονται ανέβηκαν στο βήμα για να μιλήσουν για το δίκιο που τους πνίγει και να απαιτήσουν Δικαιοσύνη και εντοπισμό των ενόχων όποιοι και αν είναι και όποιο αξίωμα και αν κατέχουν.

Διαβάστε ακόμη  Προκήρυξη 13 θέσεων για γιατρούς του ΕΣΥ σε νοσοκομεία του Έβρου

Μεταξύ των συγγενών των νεκρών που πήραν τον λόγο ήταν και η Σμαρώ Οικού, αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη από την Αλεξανδρούπολη, που επέβαινε κι αυτός ως επιβάτης στην αμαξοστοιχία. «Για τα 57 ‘’γιατί’’ και τις 57 ψυχές. Διεκδικούμε τη δικαίωση μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών. Στο άκουσμα των 57 ονομάτων οι συγκεντρωμένοι άφηναν άσπρα τριαντάφυλλα στην εξέδρα με τις φωτογραφίες των ανθρώπων τους, ενώ φώναζαν “παρών” και “παρούσα” για κάθε έναν και κάθε μία από αυτούς που λείπουν.

(Φωτογραφία Μάριος Λώλος)