Αδιαφορία της περιφέρειας για την καταστροφή στις Καστανιές

Για αδιαφορία της Περιφέρειας ΑΜΘ αναφορικά με την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Άρδα μιλούν σε σχετική τους ανακοίνωση τα μέλη της Λαικής Συσπείρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την Πέμπτη 6 Ιούνη 2019 τα νερά του Άρδα παρέσυραν μέρος της κοιτόστρωσης στις Καστανιές, που διευκόλυνε την επικοινωνία κυρίως των αγροτών και όχι μόνο, με τα χωριά του Τριγώνου.
Τα γεγονός δεν ήτα κεραυνός εν αιθρία.

Στις 16 Οκτώβρη 2018 ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης έφερε για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, με τον χαρακτηρισμό «ΕΠΕΙΓΟΝ» , την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοιτόστρωση των Καστανεών και έκρουσε το κουδούνι του κινδύνου, καλώντας το Δήμαρχο να παρέμβει στην Περιφέρεια, που έχει και την κύρια ευθύνη, για να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις , γιατί ήταν θέμα χρόνου τα νερά του Άρδα να παρασύρουν την κοιτόστρωση, που παρέμενε χωρίς συντήρηση δεκαετίες.


Στις προειδοποιήσεις μας η Περιφέρεια αδιαφόρησε και οι κάτοικοι της περιοχής μας καλούνται τώρα να πληρώσουν το ‘μάρμαρο ‘.
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι πολιτικές λιτότητας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φέρει μια σειρά από υποδομές της περιοχής μας στα όριά τους, καθώς παραμένουν ασυντήρητες για πολλά χρόνια.


Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ορεστιάδας καλεί την Περιφέρεια άμεσα να παρέμβει και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία της κοιτόστρωσης.


Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους της περιοχής μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, να συγκρουστούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές, που τους μαυρίζουν τη ζωή τους και να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματά τους.