Αδιανόητο: Δημόσιες ευχαριστίες εργαζομένων στη δημοτική αρχή Ζαμπούκη επειδή…πληρώθηκαν

Τις δημόσιες ευχαριστίες τους προς τη δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη εκφράζουν με επιστολή τους που κοινοποίησαν στα ΜΜΕ τα μέλη του νεοσύστατου Σωματείου Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, επειδή…πληρώθηκαν στην ώρα τους!

Το συγκεκριμένο Σωματείο προέκυψε πριν περίπου 2 μήνες και προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο, το οποίο έχει πολλές φορές καταγγείλει τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο προσωπικά για εκδικητικές συμπεριφορές και παντελή έλλειψη διάθεσης συνεργασίας. Κάποιοι είπαν ότι πρόκειται για ένα Σωματείο υποκινούμενο από τη δημοτική αρχή, με δικούς της ανθρώπους, που θα προσπαθήσει να περισώσει ό,τι μπορεί από το «image» του Δημάρχου, μέχρι τις εκλογές …

Στην επίμαχη ανακοίνωση λοιπόν, το Σωματείο των Εργαζομένων στην καθαριότητα ευχαριστεί τη δημοτική αρχή που οι υπάλληλοι πληρώθηκαν στην ώρα τους. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, «Για πρώτη φορά αυτό που διεκδικούμε τόσα χρόνια γίνεται πραγματικότητα. Για πρώτη φορά η κατάφορη αδικία αντιμετωπίζεται άμεσα. Για πρώτη φορά δεν καταπατώνται τα εργασιακά μας δικαιώματα».

Το ερώτημα γιατί συνέβησαν όλα αυτά τα θετικά γεγονότα για πρώτη φορά, ενώ ο κ. Ζαμπούκης είναι Δήμαρχος εδώ και 3,5 χρόνια, είναι εύλογο και  μάλλον θα μείνει αναπάντητο. Εξάλλου, τέτοιου είδους ανακοινώσεις δεν μας εκπλήσσουν πια. Είχαν προηγηθεί διάφοροι φορείς και σύλλογοι που έσπευδαν να ευχαριστήσουν τον Δήμαρχο ακόμη και επειδή έβαψε τους τοίχους ενός γυμναστηρίου ή επειδή παρέστη σε μία εκδήλωση… Σαν να είναι όλες αυτές οι δημόσιες ευχαριστίες ένας «όρος» που τίθεται, προκειμένου να ικανοποιηθεί και το πιο απλό και αυτονόητο αίτημα.

Διαβάστε ακόμη  Νέο ΚΕΠ και Δημοτικό Ιατρείο από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στη Χηλή

Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην καθαριότητα:

«Για πρώτη φορά οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα πληρωθούμε έγκαιρα τα δεδουλευμένα Δεκεμβρίου και όχι στην αναμόρφωση του Μαρτίου-Απριλίου.

Για πρώτη φορά, οι συμβασιούχοι υπάλληλοι στην καθαριότητα, οι σχολικές καθαρίστριες, το πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων άνω των 55 ως 67, οι ωρομίσθιοι μουσικοί, οι συμβασιούχοι covid19 κ.ο.κ. θα πληρωθούμε χωρίς καθυστερήσεις.

Για πρώτη φορά αυτό που διεκδικούμε τόσα χρόνια γίνεται πραγματικότητα.

Για πρώτη φορά η κατάφορη αδικία αντιμετωπίζεται άμεσα. 

Για πρώτη φορά δεν καταπατώνται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη και της Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ελένης Ιντζεπελίδου λύθηκε με νόμιμες διαδικασίες το πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί τόσα χρόνια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Ιωάννη Ζαμπούκη, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου, την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, το Γραφείο Μισθοδοσίας και το Γραφείο Προσωπικού που αναγνωρίζετε έμπρακτα το έργο μας».

Η πρόεδρος των Καθαριστριών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Παπαναστασίου Μαρία

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σωτηρίου Γεώργιος