Αδιανόητο: «Λουκέτο» για δύο μήνες σε 7 περιφερειακά ιατρεία του Έβρου!

Στην πλήρη απαξίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που μαρτυρά την αδιαφορία της κυβέρνησης για τους «ακρίτες» του Έβρου, για τους οποίους δήθεν κόπτεται, προχωρά η 4η Υγειονομική Περιφέρεια με τις ευλογίες του Υπουργείου Υγείας.

Μπορεί το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών, που προβλέπονταν αρχικά να λειτουργεί μόνο πρωινές ώρες, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε να αφαιρέθηκε από τη λίστα και να μην επηρεάζεται η λειτουργία του, ωστόσο, συνολικά 7 Ιατρεία, στο βόρειο τμήμα του νομού, θα βάλουν λουκέτο από 1η Νοεμβρίου ως το τέλος του έτους! Πρόκειται για τα Ιατρεία Ριζίων, Καστανεών, Ζώνης, Θουρίου, Μεταξάδων, Αμπελακίων και Βύσσας

Την πολύ αρνητική αυτή εξέλιξη σχολιάζει ο Μενέλαος Μαλτέζος, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έβρου:

«Με την τακτική του «πονάει χέρι-κόβει χέρι» και η παραδοχή της ιδεοληπτικής εμμονής και  της ανικανότητας θέτοντας  σε  Αναστολή λειτουργίας τα περιφερειακά ιατρεία και Κέντρα Υγείας στη Θράκη αντιμετωπίζουν την έξαρση της πανδημίας.

Με βάση την απόφαση του διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ θέτει σε αναστολές λειτουργίας όλα τα περιφερειακά ιατρεία και σε περιορισμό της λειτουργίας κέντρων υγείας σε εβδομαδιαία πρωινή λειτουργία, προχωρά η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης, #προκειμένου# να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία της Θράκης στις συνθήκες της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

Ξανά στο ίδιο έργο θεατές. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την γνωστή λάθος συνταγή της  μετακίνησης του προσωπικού από τα περιφερειακά ιατρεία στα Κέντρα Υγείας και από τα Κέντρα στα Νοσοκομεία, επιδεινώνοντας την κατάσταση επί της ουσίας. Αντί να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα Νοσοκομεία, φροντίζει μόνο για δανεικές λύσεις και μπαλώματα, υπονομεύοντας συνειδητά τόσο τα Νοσοκομεία όσο και την πρωτοβάθμια φροντίδα και τον σημαντικό της ρόλο στην πρώτη αντιμετώπιση των κρουσμάτων κοροναϊο».

Νοσοκομεία Έβρου: Συνεχίζονται οι εφημερίες με δανεικούς γιατρούς

Δύο φορές κατά το μήνα Νοέμβριο θα χρειαστεί να μετακινηθεί από την Αλεξανδρούπολη στο Διδυμότειχο γιατρός της ειδικότητας Παθολογίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου του βορείου Έβρου σε εφημερίες.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή του ΠΓΝΑ Βαγγέλη Ρούφου, η συγκεκριμένη γιατρός θα μετακινηθεί τόσο τη Δευτέρα 1/11 όσο και τη Δευτέρα 15/11 προς το Διδυμότειχο, για να πραγματοποιήσει τις αντίστοιχες εφημερίες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, οι δαπάνες που θα προκύψουν από την πραγματοποίηση των εφημεριών, καθώς και τα έξοδα μετακίνησης, θα καλυφθούν από το Γ.Ν. Διδυμοτείχου.

Αυτή είναι η «ενίσχυση του ΕΣΥ», που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;