Άδωνις Γεωργιάδης / Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή θα συγχωνευτούν ή θα βάλουν «λουκέτο»

Oμολόγησε ότι η κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για τις μικρές επιχειρήσεις – «Κάπως έτσι τελειώνει το παραμύθι της ΝΔ, που τελικά έχει δράκο» το σχόλιο Νικολαΐδη

«Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες. Τι να κάνουμε τώρα;». Με τον κυνικό τρόπο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον βασικό κορμό της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας στο Kontra24 και την εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα περάσουν μέσα από τις τράπεζες θα δίνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μόνο στην περίπτωση που αυτές συγχωνεύονται, με άλλα λόγια αν τις εξαγοράσουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις όπως γίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε με ύφος ότι αν θέλει μια μικρομεσαία επιχείρηση να επιβιώσει θα πρέπει να «ακολουθήσει τους κανόνες της σύγχρονης οικονομίας». «Είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία να πείσουμε αυτές τις επιχειρήσεις να συνενωθούν» υποστήριξε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για την κυβέρνηση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πάρα πολύ μικρές για να διασωθούν.

«Καμία πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης για τις χρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόσβαση σε αυτό θα έχουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις που θα τις εξαγοράσουν» σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. «Και κάπως έτσι τελειώνει το παραμύθι της ΝΔ, που τελικά έχει δράκο» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή / Αυγή