Αμετανόητος μετά τις δηλώσεις με τις οποίες έβαλε στο κάδρο Ρωσία και Τουρκία για σκάνδαλο της κυβέρνησης με τις υποκλοπές

Δεν ανασκευάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας στους New York Times άφησε αιχμές για εμπλοκή της Ρωσίας ή της Τουρκίας στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Μάλιστα, κατά την προσφιλή του συνήθεια, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο οποίος είχε σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τι είπα στους New York Times. “Δυνάμεις εκτός της χώρας μας, όπως η Ρωσία του Πούτιν ή η Τουρκία του Ερντογάν θα έτριβαν τα χέρια τους από χαρά αν η Ελλάδα είχε πολιτική αστάθεια”. Αμφιβάλλει κανείς για αυτό στα σοβαρά;» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με μήνυμά του στο Twitter.

Ωστόσο η δήλωση που είχε κάνει ήταν ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται παρερμηνεία. «Αν ήμουν ο Πούτιν, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν έπεφταν κυβερνήσεις που είναι τόσο αντίθετες στη Ρωσία» τόνισε στην αμερικανική εφημερίδα συνεχίζοντας το κυβερνητικό αφήγημα περί «σκοτεινών κέντρων» πίσω από τις υποκλοπές.

Διαβάστε ακόμη  Τα σημεία των μαζικών δειγματοληψιών από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Αν και υποστήριξε ότι δεν κατηγορεί τη Ρωσία για το χακάρισμα, συμπλήρωσε ότι η Ρωσία είχε ασκήσει επιρροή στην Ελλάδα στο παρελθόν. «Λοιπόν, αν το έκαναν στο παρελθόν, γιατί να μην το κάνουν τώρα;» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία, επίσης, «θα μπορούσε» να βρίσκεται πίσω από όλα αυτά.

Καυστικό ήταν το σχόλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο οποίος απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη. «Δεν θέλω να σε απογοητεύσω υπουργέ μου, αλλά κανένας δεν κατάλαβε τι είπες στους New York Times. Εκτός κι αν εννοούσες αυτά που είπες αυτολεξεί, οπότε μπορούμε ελεύθερα να κλάψουμε ή να γελάσουμε» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε αναφέρει ότι «σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει σε διεθνές μέσο, ότι ο μόνος κερδισμένος από την αποκάλυψη του σκανδάλου είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ αφήνει υπόνοιες και για τουρκικό δάκτυλο. Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει πάνω στην επικίνδυνη γραμμή που χάραξε ο Πρωθυπουργός: εμφανίζει την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας ως μάχη που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα».

ΠΗΓΗ: avgi.gr