Αφαιρέθηκε το δόντι από τον πνεύμονα του παιδιού. Μικρή βελτίωση της κατάστασης βλέπουν οι γιατροί

Εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την κατάσταση της υγείας του μικρού Σ.Γ που κακοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από τον σύντροφο της μητέρας του. Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν έγινε με επιτυχία αφαίρεση του δοντιού που είχε βρεθεί στον πνεύμονα του παιδιού.

Νωρίτερα σήμερα στην Αλεξανδρούπολη κυκλοφόρησε η φήμη ότι το παιδάκι τελικά πέθανε όμως μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Η μεσημεριανή ανακοίνωση του Ιπποκράτειου δεν επιβεβαιώνει την είδηση αυτή και ιατρική πηγή ανέφερε πριν λίγο στο alexpoli.gr ότι όχι μόνο δεν πέθανε αλλά αύριο ενδεχομένως να γίνει προσπάθεια να “ξυπνήσουν” το παιδί. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου:

φρεφσ

Στο μεταξύ νωρίτερα σήμερα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος για την κακοποίηση των δυο παιδιών και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ή Κομοτηνής. Η σύντροφος του και μητέρα των παιδιών, κρίθηκε επίσης προφυλακιστέα και θα οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας.

Οι γονείς του δράστη αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ζήτησαν και την επιμέλεια του μεγαλύτερου σε ηλικία παιδιού, κοριτσιού περίπου 10 ετών, παρά το γεγονός ότι με τις έως τώρα πληροφορίες δεν έχουν συγγένεια εξ αίματος με τα παιδιά. Η δικηγόρος τους Ίλια Μαρινάκη, μιλώντας στα ΜΜΕ είπε ότι ο “παππούς και η γιαγιά” αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Γεωργίας Πεάδου η κ. Μαρινάκη υποστήριξε ότι το ενδιαφέρον των γονιών του δράστη, όλες αυτές τις μέρες για τα παιδιά ήταν μεγάλο, και θέλαν να τα δουν αλλά δε μπορούσαν καθώς ήταν υπό κράτηση. Σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με το αν δόθηκε επίσημα η επιμέλεια στα παιδικά χωριά SOS Θράκης, η κ. Μαρινάκη επιβεβαίωσε την είδηση που μετέδωσε χθες το alexpoli.gr ότι η επιμέλεια δόθηκε πράγματι στα παιδικά χωριά SOS ενώ σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τους λόγους που οι γονείς του δράστη δεν αντέδρασαν στην κακοποίηση η δικηγόρος δήλωσε “Είπαν ότι δεν γνώριζαν”.

Διαβάστε ακόμη  Έδρα Αρμενικής Γλώσσας και Πολιτισμού ιδρύεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Δείτε τις δηλώσεις της Ίλιας Μαρινάκη.

 

 

Δηλώσεις της δικηγόρου των γονέων του δράστη Ήλιας Μαρινάκη. Αφεθήκαν ελεύθεροι μέχρι να οριστεί δικάσιμος. Υπό κράτηση θα παραμείνει ο δράστης και η μάνα που κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Posted by alexpoli.gr Alexandroupolis on Thursday, March 17, 2016

Newsroom Alexpoli.gr / Ανδρέας Χονδρός