«Αφωνία» Γκαρά για την απώλειας έδρας του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο

Ούτε μία λέξη δεν έχει πει ακόμη δημόσια η επί μία 8ετία βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά για την απώλεια της έδρας του κόμματος στον Έβρο. Τρία 24ωρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η κατά τα άλλα λαλίστατη κυρία Γκαρά προφανώς έχει κρίνει ότι δεν χρειάζεται να σχολιάσει το δυσμενέστατο αποτέλεσμα της κάλπης, να τοποθετηθεί για τα αίτια πίσω από αυτό και για τον τρόπο με τον οποίο πιστεύει ότι θα πρέπει ενδεχομένως να πορευτεί το κόμμα την επόμενη μέρα. Φαίνεται πως δεν θεωρεί σημαντικό να στείλει ένα μήνυμα με αποδέκτες τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, να πει έστω ένα ευχαριστώ στον κόσμο που επί 8 χρόνια στήριξε την ίδια με την ψήφο του.

Φαίνεται πως το δικό της «έργο» και ο δικός της «αγώνας» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Έβρο ολοκληρώθηκαν στις 21 Μαϊου όταν η ίδια τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Αντιθέτως, η υποψήφια βουλευτής Κατερίνα Μπέρδου, προέβη, προς τιμήν της, στην παρακάτω δήλωση:

Το πέρας των εκλογών της 25ης Ιουνίου βρίσκει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου αποδυναμωμένες, την αποχή ενισχυμένη αλλά και την συγκαλυμμένη φασιστική ακροδεξιά ξανά στο προσκήνιο.

Η καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει και καθαρή εντολή να εφαρμόσει την πολιτική της πρόταση. Την περασμένη 4ετία οι ανισότητες διευρύνθηκαν, το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε, η υγεία απαξιώθηκε και η παιδεία υποβαθμίστηκε ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας έχουν ήδη ξεκινήσει και η νεόκοπη κυβέρνηση έχει μπροστά της λίγο χρόνο να αντιδράσει και να απαντήσει στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, ουσιαστικά και πραγματικά χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Διαβάστε ακόμη  Το Γυμνάσιο Νέας Βύσσας συμμετέχει στον 14ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Η μη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της προοδευτικής παράταξης στον Έβρο αποτελεί αναμφίβολα μία δυσμενή εξέλιξη.

Εύχομαι το σύνολο των δραστηριοτήτων των κυβερνητικών βουλευτών του νομού μας να είναι προς όφελος της κοινωνίας του Έβρου ώστε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει η δημογραφική κατάρρευση, η ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος και η αισχροκέρδεια.

Το εκλογικό αποτέλεσμα απαιτεί δημοκρατική εγρήγορση, ενότητα αλλά και αλλαγές που θα φέρουν σύγκλιση μίας μεγάλης συλλογικότητας και θα συμβάλλουν στην ανασύσταση του προοδευτικού πόλου, ο οποίος θα εκφράσει τη σύγχρονη πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα για την επιστροφή της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Σήμερα η λύση δεν προκύπτει με ευχές, γραφειοκρατικές, αποσπασματικές ή διαχειριστικές μεταρρυθμίσεις, αλλά βρίσκεται στην δημιουργία ενός αποτελεσματικού κράτους, ευέλικτου προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας και εκ βάθρων ανανεωμένο με σκοπό την διευκόλυνση οικονομικής ανάπτυξης. Ένα κράτος με ισχυρή Υγεία και Παιδεία, ένα κράτος δίκαιο και εγγυητή της ασφάλειας των πολιτών.

Στο πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα πρέπει να αναμετρηθεί με τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη με στόχο την προστασία των μη προνομιούχων, των μικρών και μικρομεσαίων που επιδεικτικά αγνοούνται.

Με αποφασιστική αντιπολίτευση προχωρούμε σε νέους αγώνες!

Κατερίνα Μπέρδου

Δικηγόρος, LLM