Ένα υπέροχο αφράτο ψωμί με πέστο ετοιμάζει η Τατιάνα και το μοιράζεται με τους φίλους του alexpoli.gr
Υλικά
250γρ. σκληρό αλεύρι για ψωμί
½ κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
150γρ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
150γρ. πέστο
Τι κάνουμε:
- Ζυμώνουμε 7-10 λεπτά και λαδώνουμε ένα μπολάκι όπου τοποθετούμε το ζυμάρι. Το αφήνουμε σε θερμό μέρος 1 ώρα να φουσκώσει.
- Μετά όπως βλέπουμε στο βίντεο κόβουμε κομματάκια ζύμης, τα κάνουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στο πέστο και μετά τα βάζουμε στο ταψάκι που θα ψήσουμε.
- Αφήνουμε άλλη 1 ώρα να φουσκώσει πάλι, απλώνουμε τριμμένα τυριά πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά!