Αυστηρούς ελέγχους για το «δήθεν φρέσκο και ημιπαράνομο ψωμί», ζητούν οι αρτοποιοί της ΑΜΘ

Την μεγάλη ανησυχία τους για τα δήθεν φρέσκα αλλά στην πραγματικότητα κατεψυγμένα «ημιπαράνομα» ψωμιά που κυκλοφορούν στην τοπική αγορά, εκφράζουν οι αρτοποιοί της ΑΜΘ και των Σερρών.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στην Ξάνθη, οι αρτοποιοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά του πλέον βασικού είδους διατροφής, ζητώντας περισσότερους ελέγχους από τους αρμόδιους.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Aρτοποιών Ελλάδος και αρτοποιός από την Αλεξανδρούπολη Κώστας Κεβρεκίδης, σημείωσε ότι οι αρτοποιοί θέλουν να καταγγείλουν όσα δεν συμβαδίζουν με τους νόμους και προανήγγειλε ότι θα ενημερωθεί και η Περιφέρεια. Υπάρχει “ψωμί εισαγωγής”, ημιπαράνομο από τη Βουλγαρία χωρίς τα ανάλογα παραστατικά εκτίμησε και πρόσθεσε ότι πρέπει να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Κομοτηνής.

Διαβάστε ακόμη  Νέα παράπονα για το Αλτιναλμάζη: «Τα χόρτα πιο ψηλά από τα παιδιά μας…»

Σύμφωνα με τους αρτοποιούς της ΑΜΘ υπάρχουν περιπτώσεις κατεψυγμένου άρτου, που δεν αναγράφεται η προέλευση, όπως υποχρεώνεται με βάση τη νομοθεσία. Το φρέσκο ψωμί είναι αυτό που ζυμώνεται και ψήνεται με την παραδοσιακή διαδικασία στο φούρνο της γειτονιάς, είπαν ενώ εξήγησαν τη διαφορά της παραδοσιακής παρασκευής με αυτή του κατεψυγμένου ψωμιού που μπορεί να καταψύχεται μέχρι και 1,5 χρόνο και να προέρχεται από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Ούτε ελληνικό αλλά ούτε φρέσκο είναι το ψωμί που πωλούν τα μεγάλα καταστήματα, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ανέφεραν. Τέλος, ζήτησαν αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα σημεία πώλησης, ακόμη και στο δρόμο.