Αγανάκτηση στη Σαμοθράκη. Ταλαιπωρία και ερωτηματικά…

Την περίοδο που οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης περίμεναν να δουλέψουν περισσότερο καθώς ο Αύγουστος είναι ο μήνας που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών το νησί, ήρθε το πρόβλημα με τις συγκοινωνίες.

Οι κάτοικοι και κυρίως όσοι έχουν επιχειρήσεις, εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τη μη εύρεση λύσης που να εξυπηρετεί αξιοπρεπώς τους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού. Μέχρι στιγμής η μόνη λύση που έχει βρεθεί προσωρινά είναι το ΑΝΑΞ το οποίο μεταφέρει μόνο οχήματα, ενώ οι επιβάτες μεταφέρονται (αν βρουν διαθέσιμο εισιτήριο) με το ΖΕΦΥΡΟΣ.

Μέχρι το Σάββατο με (Ζ)ΑΝΑΞ

Για το ΑΝΑΞ μάλιστα όπως έγινε γνωστό χθες, δόθηκε παράταση για να παραμείνει. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου με ανάρτηση του αναφέρει τα παρακάτω “Με ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο το οχηματαγωγό ANAX στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης, ταυτόχρονα με την προσπάθεια αποκατάστασης της βλάβης στο ΣΑΟΣ, αλλά και την εξεύρεση άλλου εναλλακτικού σκάφους για την εκτέλεση των δρομολογίων. Τη διαβεβαίωση είχαμε αργά το απόγευμα από τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ από χθες το μεσημέρι είχε προηγηθεί και σχετική επικοινωνία του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη. 
Τις σοβαρότατες συνέπειες που δημιουργούνται από την διακοπή των δρομολογίων στον τουρισμό και στην οικονομία του ακριτικού μας νησιού, επεσήμανα ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, με χθεσινή επιστολή μου στον υπουργό, υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη εξεύρεσης άλλου ΕΓ/ΟΓ σκάφους για την απρόσκοπτη λειτουργία της γραμμής.”

Διαβάστε ακόμη  Ξάνθη: Παρουσιάζουν το δεύτερο ηλεκτρικό μονοθέσιο τους οι φοιτητές

Οικονομική καταστροφή για το νησί

Η μεγάλη καθυστέρηση για εξεύρεση λύσης αλλά και οι δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά όπως αυτή του πλοιοκτήτη κ. Μανούση ότι αποχωρεί από το νησί προσωπικά και επιχειρηματικά, προκαλούν αναστάτωση στον κόσμο με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει οι ακυρώσεις κρατήσεων, πάνω στο αποκορύφωμα της σεζόν.

Επαγγελματίες που μίλησαν στο evrosonline.gr μιλούν πλέον για ενδεχόμενη οικονομική καταστροφή. Μετά από το περσινό καλοκαίρι που επίσης ήταν δύσκολο καθώς το νησί ακόμα μετρούσε πληγές από την κακοκαιρία, οι ελπίδες για τη φετινή σεζόν ήταν αρκετές… όμως οι εξελίξεις φέραν μαύρα σύννεφα…