Πηγή Φωτογραφίας: glow.gr

Ενδιαφέροντα είναι όσα καταθέτει η ιδρύτρια και πρόεδρος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγέλα Γιαννακίδου στο εκτενές οδοιπορικό που πραγματοποίησε η «Καθημερινή» στo πληγωμένo δάσος της Δαδιάς. Η κα Γιαννακίδου ρίχνει τα βέλη της στην αυτοδιοίκηση λέγοντας πως το όραμά της φτάνει μέχρι τα «ψηφουλάκια» και τα ΕΣΠΑ.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα: «Ολόκληρος ο Eβρος είναι ένα νεκροταφείο κοινοτικών προγραμμάτων. «Από τι ζει ο Eβρος; Από τον στρατό. Οι άνθρωποι εδώ έχουν όνειρο να γίνουν συνοριοφύλακες και πενταετούς θητείας, έχουν βουλιάξει», λέει η Αγγέλα Γιαννακίδου, ιδρύτρια και πρόεδρος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν όσο λίγοι τη Θράκη.

«Το όραμα της αυτοδιοίκησης φτάνει μέχρι τα ψηφουλάκια και τα ΕΣΠΑ. Κι όμως, ο τόπος αυτός έχει τα πάντα. Το Σουφλί έχει προβιομηχανικά κτίρια που είναι διαμάντια, έχει τον Τεκέ της Ρούσσας, έχει το μετάξι, το κρασί, την καροποιία. Η Δαδιά έχει ένα από τα ωραιότερα δρώμενα στα Θεοφάνια, το μοναστήρι της Πορταΐτισσας. Τα χωριά έχουν μουσική, γαστρονομία. Eχουν μια φύση ποικιλόμορφη, όσο και ο ανθρωπογεωγραφία τους. Μπορείς να δημιουργήσεις τόσα πράγματα, αρκεί να έχεις ένα όραμα και να το κυνηγήσεις. Αρκεί να αποφασίσουν οι άνθρωποι να ξεκολλήσουν από τη μιζέρια τους, με πρώτη την τοπική αυτοδιοίκηση».

Διαβάστε ακόμη  Με ερωτηματικό η βιωσιμότητα των τμημάτων του Δ.Π.Θ στην Ορεστιάδα - Παρέμβαση του Μενέλαου Μαλτέζου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ο νέος ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Γ. Ζαμπούκη και τα καθήκοντά του
Υπεγράφη στις 29/8 η σύμβαση μεταξύ Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του νέου ειδικού συνεργάτη του Δήμου Σωτήρη Σαρμπεζούδη.

Ο νέος ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις γραπτά ή προφορικά σε θέματα marketing.

Αναλυτικά η σύμβαση που υπέγραψαν οι δύο πλευρές:


https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9E0%CE%9B%CE%A9%CE%A8%CE%9F-%CE%95%CE%98%CE%A6?inline=true