Άγγελος Συρίγος: Σε τοπικό επίπεδο η λύση για την λειτουργία της σχολής Ψυχολογίας

Στο Διδυμότειχο επέλεξε να συγκαλέσει σύσκεψη  με την ηγεσία του ΔΠΘ ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος ο οποίος ολοκλήρωσε χθες, Δευτέρα την επίσκεψη του στο βόρειο Έβρο.

Ο κ. Συρίγος κατά την διήμερη παραμονή του  είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου, καθώς επίσης είχε συνάντηση και με εκπροσώπους φορέων της πόλης οι οποίοι του κατέθεσαν την αγωνία τους για το μέλλον των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην περιοχή, η οποία  αναζητά τρόπους αναζωογόνησης .

Η σύσκεψη με την συμμετοχή του πρύτανη  του ΔΠΘ Αλέξανδρου Πολυχρονίδη και  του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου  είχε όπως διαπιστώθηκε  διερευνητικό  και ενημερωτικό χαρακτήρα για την πορεία των δράσεων αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία της σχολής Ψυχολογίας στην περιοχή

Σχετικά με την λειτουργία της σχολής Ψυχολογίας το Υπουργείο παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις θεωρώντας πως τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να λύνονται σε τοπικό επίπεδο

Σε δηλώσεις του ο κ. Συρίγος τόνισε ότι «η θέση του Υπουργείου Παιδείας είναι τα προβλήματα να λύνονται σε τοπικό επίπεδο .Είναι λάθος,  όπως ανέφερε,  να λύνονται σε επίπεδο Υπουργείου το οποίο είναι τόσο μακριά Οπότε κινούμαστε κατ’ αρχήν σ αυτή τη σκέψη και περιμένουμε λύσεις με την καλύτερη δυνατή συναίνεση .

Διαβάστε ακόμη  Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάει για συμμετοχή-ρεκόρ, ψηφίζουν 250 το λεπτό - 26.000 έως τις 10:30 π.μ.

Το Υπουργείο έχει την κεντρική οργάνωση έχει διατυπώσει την θέση του ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο. Λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει, είναι θέμα των πρυτανικών και δημοτικών αρχών, συνεννόησης και μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης. Είναι εξαιρετικά θετικό ότι βρισκόμαστε μπροστά σας και οι τρεις εκπρόσωποι και δείχνουμε ότι προχωράμε με σκοπό να βρεθούν λύσεις.»

Σχετικά με την έναρξη από σήμερα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς ανέφερε πως αυτή ξεκινά με τα απαραίτητά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική αντιμετώπιση του Covid ενώ  θα υπάρχουν υγειονομικοί υπάλληλοι που θα ελέγχουν την είσοδο των φοιτητών

Ο κ. Συρίγος εξήρε την στάση των φοιτητών στο θέμα του εμβολιασμού λέγοντας ότι με το υψηλό ποσοστό τους, στέλνουν ένα σοβαρό πολιτικό μήνυμα στην κοινωνία αφού αυτό βρίσκεται  κατά 17% πιο πάνω από το ποσοστό του κοινωνικού συνόλου.

ertnews