Με αγκαλιές και χαμόγελα τα εγκαίνια του γραφείου Σύνδεσης Αγ. Πετρούπολης- Αλεξανδρούπολης

Χαμόγελα, αγκαλιές, φιλιά, θερμά χειροκροτήματα, ανταλλαγή κομπλιμέντων ήταν όσα έκαναν ζεστή την ατμόσφαιρα στα σημερινά εγκαίνια του γραφείου Ενημέρωσης-Σύνδεσης Αγ. Πετρούπολης-Αλεξανδρούπολης.

Μετά τον Αγιασμό από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία των βουλευτών Έβρου του Σύριζα Γιώργου Καΐσα και Δημήτρη Ρίζου λέγοντας ότι χαίρεται πολύ με την παρουσία τους και ότι αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός, να υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των πολιτικών εκπροσώπων της περιοχής.

Ο κ. Λαμπάκης ευχαρίστησε θερμά τους Ρώσους και αναφέρθηκε αναλυτικά στους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών λέγοντας ότι νιώθει τιμή που κυματίζει στην πόλη και η Ρωσική σημαία. “Είμαστε ομόθρησκοι και αυτό σημαίνει ότι μας ενώνουν πολλά” σημείωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ο Δήμαρχος Αγίας Πετρούπολης συγκινημένος ευχαρίστησε τον κ. Λαμπάκη και του είπε μάλιστα πως θεωρεί ότι είναι από τους καλύτερους Δημάρχους που έχει γνωρίσει και ότι χάρη στη δραστηριότητα του έγινε εφικτή η συνεργασία αυτή. Παρεμβαίνοντας ο κ. Λαμπάκης είπε ότι πρώτιστα η επιτυχία αυτή οφείλεται στην επιμονή του Μητροπολίτη.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

Ο βουλευτής Έβρου κ. Καΐσας δεν λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών. Από πλευράς ΝΔ ο βουλευτής κ. Δημοσχάκης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας – Ρωσίας και στη συμπάθεια που τρέφουν οι δυο λαοί, ο ένας για τον άλλον.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς ο οποίος αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις των δυο λαών ενώ εξέφρασε και την στήριξη της Περιφέρειας σε συνεργασίες τέτοιου είδους.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά έστειλαν και μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες λέγοντας ότι πρέπει η ελληνική πλευρά τώρα, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που ανοίγονται….

Πολλά ήταν τα στιγμιότυπα κατά τα οποία οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι τη στιγμή που η μπάντα του Δήμου έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο της Ρωσίας, οι Ρώσοι αξιωματούχοι στάθηκαν προσοχή και τραγούδησαν τους στίχους του ύμνου τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια του γραφείου κατέγραψε συνεργείο μεγάλου Ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού.

Newsroom Alexpoli.gr / Ανδρέας Χονδρός