Αιχμές Βίτσα κατά Περιφέρειας για το αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης

Αιχμές κατά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης άφησε με συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, αναφορικά με το πιστό αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης, το οποίο, εδώ και λίγες μέρες, κοσμεί τον αύλειο χώρο του Νομαρχείου στην Αλεξανδρούπολη.
Όπως μάλιστα έχει δηλώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, το συγκεκριμένο άγαλμα θα παραμείνει προσωρινά στην πόλη μας, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες από την αρχαιολογική υπηρεσία στο νησί, ώστε να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιάπολης. Στη συνέχεια, το δεύτερο αντίγραφο που έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία της Δράμας, θα μεταφερθεί και θα τοποθετηθεί μόνιμα στην πρωτεύουσα του Έβρου, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Διαβάστε ακόμη  Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ: Οργή για το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο κ. Βίτσας, για όλα αυτά τα σχέδια, δεν έχει ενημερωθεί από την Περιφέρεια, ούτε η Δημοτική αρχή ούτε όμως και η Αρχαιολογική υπηρεσία, ενώ δεν γίνεται καμιά εργασία στον αρχαιολογικό χώρο, όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να τοποθετηθεί εκεί η Νίκη.
«Δεν γνωρίζω γιατί επιλέχθηκε ο ενδιάμεσος σταθμός. Θα μπορούσε το γλυπτό να μεταφερθεί απευθείας εδώ, γιατί κρίθηκε βολικότερος αυτός ο τρόπος δεν το κατάλαβα», είπε ο κ. Βίτσας τονίζοντας πως «ίσως να είναι ένα θέμα που αφορά τον δωρητή του οποίου τις αποφάσεις και την προσφορά σεβόμαστε και εκτιμούμε απεριόριστα».