«Αιμορραγεί το ΠΓΝΑ από έλλειψη προσωπικού»

Για «τραγικές ελλείψεις  σε διοικητικό, νοσηλευτικό παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό στο ΠΓΝΑ» κάνει λόγο το μέλος του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Εβρου (ΣΥΚΝΕ) κ. Παύλος Ελευθεριάδης

Mιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Ελευθεριάδης υποστήριξε πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα το νοσοκομείο «αιμορραγεί» από άποψη προσωπικού», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα προβλέπονται 1.146 οργανικές θέσεις, στο νοσηλευτικό, Διοικητικό, παραϊατρικό, τεχνικό προσωπικό και από αυτές  καλυμμένες  είναι οι 655,ενώ το 40% στην Διοικητική υπηρεσία είναι επικουρικό προσωπικό. Επίσης από το 2000 έως σήμερα έχουν αποχωρήσει 180 συνάδελφοι, ενώ την ίδια χρονική περίοδο έγιναν μόλις 26 διορισμοί μονίμων.»

«Ένα τέτοιο νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτά τα νούμερα η δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πληθυσμού  καθώς είναι ένα νοσοκομείο το οποίο δεν καλύπτει μόνο τον Εβρο αλλά ολόκληρη την ΑΜΘ,» συμπλήρωσε ο κ. Ελευθεριάδης.

Αναφερόμενος στις  οφειλές  προς τους προμηθευτές ο κ. Ελευθεριάδης  παραδέχτηκε ότι  το νοσοκομείο οφείλει  χρήματα, ωστόσο ο ίδιος το απέδωσε στον μικρό προϋπολογισμό. «…Περιμένουμε επιχορήγηση  από το υπουργείο ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αποπληρωμή των προμηθευτών» είπε ο κ. Ελευθεριάδης .

Διαβάστε ακόμη  Ξεκινά σήμερα η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Ο ίδιος με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών και την παράταση των συμβασιούχων είπε: «… ο στόχος είναι να πετύχουμε την μονιμοποίηση των συναδέλφων που υπηρετούν ως επικουρικό προσωπικό και όχι μόνο την παράταση για ένα έτος,» και πρόσθεσε: «στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή παρά τις υποσχέσεις που έδωσε ο υπουργός προβλέπεται παράταση 6 μηνών στο επικουρικό προσωπικό  που υπηρετεί στα νοσοκομεία. Με την μορφή αυτή υπηρετούν ως επικουρικό προσωπικό στο νοσοκομείο 186 άτομα τα οποία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.»

Eν τω μεταξύ στον «αέρα» βρίσκονται και  οι περίπου 50 συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Φεβρουάριο του 2024.