Αιολικό Αλεξανδρούπολης: Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις την ΤΕΡΝΑ θα βρεις

Τις βάσεις για ένα ευρύτερο επιχειρηματικό σχήμα στρατηγικής συμμαχίας στον κλάδο των υπεράκτιων αιολικών πάρκων έθεσε η συμφωνία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τους Ομίλους Κοπελούζου- Σαμαρά γράφουν τα οικονομικά sites

Η ΔΕΗ μέσω της συμφωνίας αποκτάει προβάδισμα στην νέα αγορά που ανοίγει έναντι των ανταγωνιστών της αφού θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της «ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ 1 Α.Ε.» που διαθέτει άδεια παραγωγής για το ένα από τα δύο πιλοτικά έργα που θα αναπτυχθούν στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ισχύος 216 MW.

Όπως σημειώνει το bankingnews.gr, τo δεύτερο έργο στην ίδια περιοχή, ισχύος 485 MW που χαρακτηρίστηκε επίσης με νόμο πιλοτικό, ανήκει στην Τέρνα Ενεργειακή η οποία βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Ομιλο Κοπελούζο για την από κοινού ανάπτυξη των δύο πάρκων με πρώτο βήμα το στάδιο των μελετών, στοχεύοντας στοχεύοντας στην αξιοποίηση των συνεργειών για να πετύχουν οικονομίες κλίμακας.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξε ήδη τη συζήτηση με την Τέρνα Ενεργειακή στην ίδια βάση, της κοινής ανάπτυξης των δύο έργων ενώ φέρεται ανοιχτή και για επαφές με τον Ομιλο Βαρδινογιάννη ο οποίος είχε εκφράσει ενδιαφέρον για είσοδο στα δύο projects. To σχήμα που θα προκύψει από τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε μια ευρύτερη στρατηγική συμμαχία των τριών, στον κλάδο των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Εξάλλου, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις την ΤΕΡΝΑ του πεθερού Γεραπετρίτη θα βρεις…