Πολύμηνη στέρηση μισθού είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον γιατρό του ΠΓΝΑ μετά την τελεσίδικη καταδίκη του από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Γιατρών του ΕΣΥ. Ο χειρουργός οφθαλμίατρος, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος συνελήφθη πριν από σχεδόν δύο χρόνια για «φακελάκι», ωστόσο, φαίνεται πως παρά το περιστατικό αυτό, είχε προαχθεί ακαδημαϊκά από τους συναδέλφους του στο ΔΠΘ…

Όπως είναι γνωστό, ο καθηγητής συνελήφθη στις 16 Οκτωβρίου του 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. στο ιδιωτικό του ιατρείο, την ώρα που εισέπραττε από συγγενείς του ασθενούς το ποσό των 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα για εγχείρηση καταρράκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, μετά τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πανεπιστημιακού γιατρού, ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης, προέβη στην αναστολή άσκησης των καθηκόντων του για διάρκεια 30 ημερών, όπως προβλέπεται. Στη συνέχεια, και μετά τη λήξη του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, το Δ.Σ. του νοσοκομείου αποφάσισε την απαγόρευση άσκησης κλινικού έργου μέχρι να τελεσιδικήσει το πειθαρχικό, όπου παραπέμφθηκε με το ερώτημα της απόλυσης.

Διαβάστε ακόμη  Ζαμπούκης αλά πρόεδρος Εδεσσαϊκού

Ωστόσο, ο ίδιος είχε καταφέρει να επανέλθει στα καθήκοντά του, και μάλιστα αναβαθμισμένος ως …διευθυντής, με προαγωγή που του έκανε το Πανεπιστήμιο! Όπως κατήγγειλε τότε με επίσημη ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση «Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα – Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας», τον επανέφερε το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, καθώς αποφάσισε πως το ΔΣ δεν είχε την αρμοδιότητα να απαγορεύσει στον γιατρό την άσκηση του κλινικού του έργου. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο καταδικασθείς για δωροδοκία πανεπιστημιακός γιατρός προήχθη, ακαδημαϊκά, (!) λίγο μετά την καταδικαστική απόφαση, αφού εκλέχτηκε διευθυντής Τομέα στο Τμήμα Ιατρικής του ΔΠΘ.

Ωστόσο, καμία από τις δύο παραπάνω αποφάσεις δεν είχαν ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς λίγο μετά την επαναφορά του στο νοσοκομείο, ο καθηγητής παραιτήθηκε αυτοβούλως από το κλινικό έργο, διατηρώντας μόνο αυτά της διδασκαλίας και της έρευνας.

Εκκρεμεί η πειθαρχική διαδικασία και για την ακαδημαϊκή του ιδιότητα.