Ακάθεκτη συνεχίζει το έργο της η Αιματολογική Κλινική του ΠΓΝΑ, παρά τις ελλείψεις

«Αν και οι δύο θέσεις επιμελητών παραμένουν κενές από τον τελευταίο διορισμό επιμελητή το μακρινό 2018 και παρόλο που περιμένουμε 6 μήνες (!) να υπογράψει το υπουργείο μια μόλις θέση επικουρικού Αιματολόγου, η Αιματολογική κλινική του ΠΓΝΑ συνεχίζει ακάθεκτη», αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής Κλινικής καθηγητής Ιωάννης Κοτσιανίδης, με αφορμή την επιτυχημένη διοργάνωση του Αιματολογικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολη.

Το φετινό  συνέδριο το παρακολούθησαν 452 άτομα και οι αίθουσες ήταν γεμάτες ακόμα και τις δύσκολες βραδινές ώρες, όπως παρατήρησε με έκπληξη ο διεθνούς φήμης προσκεκλημένος Moshe Mittelman.

«Η δικιά μου βέβαια ευχάριστη έκπληξη ήταν οι ειδικευόμενοι και οι φοιτητές ιατρικής και  μοριακής βιολογίας που κατασκήνωσαν κυριολεκτικά στη συνεδριακή αίθουσα!» σημειώνει ο καθηγητής και συνεχίζει: «Ηχηρά ονόματα από Ελλάδα και εξωτερικό μας τίμησαν με την παρουσία τους και είδαμε ομολογουμένως εκπληκτικές παρουσιάσεις από ειδικευόμενους αιματολόγους. Σε ανάλογο επίπεδο ήταν μεστές και ώριμες και οι παρουσιάσεις από τους ειδικευόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, τις νοσηλεύτριες και τους φοιτητές μας, επιβεβαιώνοντας πως τόσο το ΔΠΘ, όσο και το ΠΓΝΑ αποτελούν στέρεο φάρο αριστείας στην άκρη της χώρας μας.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως το επίκεντρο όλων αυτών των προσπαθειών είναι αποκλειστικά ο ασθενής και όχι η ασθένεια.  Έτσι ο προσκεκλημένος ομιλητής και πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ Γιώργος Καπετανάκης μας έπεισε πως ξεκίνησε η δυναμική συμμετοχή των ασθενών στα δρώμενα της υγείας και ο σύλλογος “Δύναμη ψυχής» μας συγκίνησε βαθιά παρουσιάζοντας την τεράστια και πετυχημένη προσπάθεια προσέλκυσης δοτών μυελού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνετέλεσαν στη συνέχιση του ετήσιου πλέον θεσμού της κλινικής μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Μάιο».