Μπορεί να είναι σχεδόν Μάιος, τα πρώτα κουνούπια να έχουν ήδη εβδομάδες που εμφανίστηκαν, ωστόσο η Περιφέρεια ΑΜΘ ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην επιλογή των τελικών αναδόχων που θα αναλάβουν την καταπολέμηση τους σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα από φέτος ως το 2022.

Όπως αναφέρει ο Παρατηρητής της Θράκης, πρόσφατα αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για το πρόγραμμα, που θα αναλάβουν διαφορετικούς τομείς της καταπολέμησης.

Αντικείμενο του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών κατά τα έτη 2020-22 σχετικά με την παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών, η διενέργεια από εδάφους παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, ακμαιοκτονίας και υπολειμματικής ακμαιοκτονίας, η διενέργεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας και της περιορισμένης ακμαιοκτονίας, καθώς και η ανίχνευση της κυκλοφορίας του Ιού του Δυτικού Νείλου (WNV) στο σύνολο της περιφέρειας ΑΜΘ.

Το Έργο χωρίζεται σε δύο Δράσεις:
Η Δράση Α’ (Επίγειες Δράσεις: Τμήμα Α1(ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ), Τμήμα Α2 (ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ), Τμήμα Α3 (ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ), Τμήμα Α4 (ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ), Τμήμα Α5 (ΠΕ ΕΒΡΟΥ), στις οποίες μπορούσαν εταιρείες να καταθέσουν προτάσεις συνολικά ή επιμέρους για κάθε ΠΕ.
Η Δράση Β’ αφορούσε Εναέριες Δράσεις στο σύνολο της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
Για τις εναέριες δράσεις προσφορά κατέθεσε μόνο μία εταιρεία, ενώ για τις επίγειες μία εταιρεία κατέθεσε για όλες τις Περιφερειακές ενότητες, ενώ δύο εταιρείες κατέθεσαν προσφορές για επιμέρους ΠΕ, μία για την ΠΕ Ροδόπης και μία για την ΠΕ Δράμας.
Όμως κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, η αρμόδια επιτροπή διαπίστωσε ελλείψεις στις προσφορές των δύο εταιρειών που είχαν κάνει επιμέρους προσφορές για τις ΠΕ Δράμας και Ροδόπης, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην δεύτερη φάση, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, μόνο οι δύο πρώτες εταιρείες, οι οποίες αναδείχθηκαν και προσωρινοί ανάδοχοι, στις επιμέρους δράσεις τους.
Έτσι το συνολικό κόστος για τις εναέριες δράσεις θα ανέλθει στα 7.984.905,60 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ για τις επίγειες δράσεις το κόστος ανέρχεται στα 3.514.017,68 ευρώ, που κατανέμεται ως εξής:

Διαβάστε ακόμη  Πέταξαν μπογιές και τρικάκια στο σπίτι του Κελέτση

Τμήμα Α1 (ΠΕ Δράμας) 336.568,71 ευρώ
Τμήμα Α2 (ΠΕ Καβάλας) 881.154,73 ευρώ
Τμήμα Α3 (ΠΕ Ξάνθης) 565.461,20 ευρώ
Τμήμα Α4 (ΠΕ Ροδόπης) 556.551,43 ευρώ
Τμήμα Α5 (ΠΕ Έβρου) 1.174.281,61 ευρώ

Αυτό σημαίνει πως το συνολικό κόστος της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια θα ανέλθει στα 11.498.923,28 ευρώ.