Ακόμη και καρκινοπαθή «επιστράτευσαν» για οδηγό οι διακινητές στον Έβρο

Το αδίστακτο πρόσωπο των διακινητών παράνομων μεταναστών που δρουν ανεξέλεγκτα στον Έβρο αναδεικνύεται μέσα από την ιστορία ενός 50χρονου Βούλγαρου, ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων. Ωστόσο, όταν οι συνοριοφύλακες των Φερών πραγματοποίησαν σωματικό έλεγχο, ανακάλυψαν κάτι που μάλλον ήταν πρωτοφανές…

Εκτός από λίγες εκατοντάδες ευρώ πάνω του, βρήκαν και κάποια σωληνάκια παροχέτευσης σε πλαστικό σακουλάκι υγρών του σώματός του, κολλημένα στην κοιλιακή χώρα. Ο ίδιος είπε ότι είναι καρκινοπαθής και την επομένη επρόκειτο να μπει στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία. Είχε όμως ανάγκη τα χρήματα και δέχθηκε την πρόταση του συναδέλφου του ταξιτζή να έρθει στην Ελλάδα και να παραλάβει –χωρίς να γνωρίζει όπως ισχυρίστηκε περί τίνος επρόκειτο– ένα «αγώι» στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Διαβάστε ακόμη  Ευρεία σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθη με θέμα τη σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας ΑΜΘ

«Τα κυκλώματα χρησιμοποιούν ως μεταφορείς άτομα που έχουν ανάγκη τα χρήματα, από την Ελλάδα, Βουλγαρία (κυρίως), Μολδαβία, Βόρεια Μακεδονία και βεβαίως Ιρακινούς, Ιρανούς, Σύρους, Μαροκινούς που ήδη βρίσκονται στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και τους εντοπίζουν στα στέκια. Είναι οι λεγόμενοι αναλώσιμοι», λέει στην «Καθημερινή» δικηγόρος από την Αλεξανδρούπολη που έχει παραστεί σε πολλές δίκες συλληφθέντων.

«Μέσα στην κρίση βρέθηκαν Ελληνες που έκαναν αυτήν τη δουλειά, αλλά πλέον τα κυκλώματα επιλέγουν αλλοδαπούς, οι οποίοι είναι και πιο φτηνοί», προσθέτει.