Άκαρπο αποδείχθηκε το πρόσφατο κάλεσμα των Επιμελητηρίων ΑΜΘ στην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, να προσέλθει στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ. Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα, σε κοινή συνέντευξη τύπου τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «διαφήμισαν» τη νίκη τους, με την οποία η εταιρία ΔΕΣΜΟΣ περνάει ξανά στον έλεγχό τους, με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να είναι πλέον κατά πλειοψηφία οριζόμενα από τα Επιμελητήρια.

Όπως είναι γνωστό, για τις 5/4 ήταν προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση για τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν παρέστη, προκειμένου να υποδείξει τους έξι -πλέον- εκπροσώπους της. «Έπεσαν οι μάσκες» σχολίασε στον απόηχο της απουσίας της ΠΑΜΘ και της μη ανταπόκρισής της στο κάλεσμα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης.

Διαβάστε ακόμη  Δαστερίδης για ΧΑΔΑ λατομείων: «Δεν είδε ο οδηγός ότι μαζί με τα κλαδιά υπήρχε κι ένας καναπές»

Σύμφωνα με το xronos.gr, ο κος Μωραΐτης δήλωσε αναλυτικά: «Δεν όρισε η περιφέρεια τα 6 μέλη για το ΔΣ στην εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ, παρά τη δραματική έκκληση των προέδρων των Επιμελητηρίων, ούτε προσήλθε εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ, στη γενική συνέλευση 5/4/2021, μη σεβόμενοι της αποφάσεις των δικαστηρίων.

Ορίσθηκε νέα γενική συνέλευση για 19/4/2021. Μπλοκάροντας έτσι τις αξιολογήσεις και πληρωμές, της μη επιστρεπτέας προκαταβολής στερώντας από χιλιάδες κατεστραμμένες οικονομικά επιχειρήσεις να “αναπνεύσουν” μια μέρα γρηγορότερα. Έπεσαν οι μάσκες. Από δω και πέρα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους απέναντι στις βάναυσα πληττόμενες και κατεστραμμένες επιχειρήσεις».