Αλαλούμ δίχως τέλος για την παραλιακή

Η κακιά αντιπολίτευση που μετά από 70 χρόνια «κόβει» τις βόλτες του κόσμου στην παραλιακή ή η δημοτική αρχή που δεν ξέρει να διαβάζει ένα ΦΕΚ; Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνονται όσα κωμικοτραγικά έχουν εκτυλιχθεί τις τελευταίες ώρες στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για το θέμα της πεζοδρόμησης της παραλιακής.
Η δημοτική αρχή, όσο κι αν προσπαθεί να ρίξει το «μπαλάκι» στην αντιπολίτευση, υπέπεσε σε μία σειρά από σοβαρά σφάλματα:

1.Έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με χρονοκαθυστέρηση: Εφάρμοσε μία εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (που δεν έχει αποφασιστικό ρόλο), πεζοδρομώντας από την Παρασκευή 20/5 την παραλιακή, δίχως να έχει προηγηθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία!

2.Όταν ήρθε το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης, η παραλιακή μετρούσε ήδη 3 βράδια που ήταν κλειστή για οχήματα και ανοιχτή για τους πεζούς. Η αποτυχία έγκρισης της εισήγησης της Επιτροπής, που προέβλεπε έναρξη πεζοδρόμησης από 20/5 και όχι από 1/6, όπως όριζε η περσινή απόφαση, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και απορία στους πολίτες, που δεν είχαν ενημερωθεί για τις εξελίξεις, καθώς, ξαφνικά, το βράδυ της Τρίτης 24/5 είδαν στην παραλιακή να κυκλοφορούν όλο το βράδυ οχήματα

3.Η αντιπολίτευση δεν διαφώνησε με την πεζοδρόμηση της παραλιακής, εν γένει, όπως κατηγορήθηκε από τον κ. Ζαμπούκη. Δεν έθεσε ποτέ θέμα ημερομηνιών, αλλά μόνο ωραρίου. Αφουγκραζόμενη τα παράπονα της αγοράς και των οδηγών που ταλαιπωρούνται λόγω κίνησης από νωρίς κάθε καλοκαιρινό βράδυ, πρότεινε αντί για τις 8 να δίδεται ο δρόμος στους πεζούς στις 9.

Διαβάστε ακόμη  Αναβολή στη δίκη για τις ενστάσεις κατά του εκλογικού αποτελέσματος στους δήμους Διδυμοτείχου, Σαμοθράκης

4.Μετά την ψήφιση του θέματος, όπου  καμία από τις δύο προτάσεις δεν συγκέντρωσαν 21 ψήφους, όσες δηλαδή απαιτούνται, τόσο ο υπάλληλος-εισηγητής του  θέματος Κ. Πορτοκαλίδης όσο και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ε. Ιντζεπελίδου, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Καϊσας, υπογράμμισαν πως αφού δεν υπάρχει νέα απόφαση, θα ισχύσει η παλιά, δηλαδή η πεζοδρόμηση της παραλιακής από 1/6 ως 30/9, από 8μμ ως 1πμ. Χρειάστηκε να παρέλθει σχεδόν ένα 24ωρο για να… ανακαλύψουν στο Δήμο ότι το ΦΕΚ για την πεζοδρόμηση αναφέρει πως πρέπει να υπάρξει νέα απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη φετινή χρονιά. 
Από όλα αυτά προκύπτει ότι ο μοναδικός υπεύθυνος για το αλαλούμ με την παραλιακή είναι η δημοτική αρχή, που για να καλύψει το γεγονός ότι για άλλη μία φορά ήταν «αδιάβαστη», επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στους πολιτικούς της αντιπάλους, οι οποίοι, απλώς, έκαναν χρήση του δικαιώματος και της υποχρέωσης που έχουν από το νόμο, να υποβάλλουν μία αντιπρόταση σε ένα θέμα που «καίει». Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται αδυναμία συντονισμού και αντίληψης από τη  δημοτική αρχή, που μας έχει συνηθίσει σε ακυρώσεις αποφάσεών της από την Αποκεντρωμένη, (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο προϋπολογισμός του 2020 που την πρώτη φορά απορρίφθηκε), αλλά και πιο πρόσφατα, το φιάσκο με την απόρριψη χρηματοδότησης της ΤΙΕΔΔΑ για τον εκσυγχρονισμό του κάμπινγκ λόγω σωρείας παραλείψεων στο φάκελο της πρότασης που υπέβαλε.