Σε αλαλούμ εξελίσσεται η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία αφού μετά τις καταγγελίες των φαρμακοποιών ότι σε κάποιες περιπτώσεις έλαβαν rapid test σε συσκευασία των 25 και όχι οικιακά τεστ, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες τους.

Με ανάρτησή του ο Παναγιώτης Παπανικολάου εμφανίζεται κατηγορηματικός ότι πρόκειται για rapid test τα οποία έχουν και στα νοσοκομεία και τα οποία σύμφωνα με τις οδηγίες προορίζονται «αυστηρά για χρήση μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό σε μονάδες υγείας».

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ επιμένει και με νέα του ανάρτηση επεσήμανε ότι η λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος δεν είναι self test και γίνεται μόνο από υγειονομικό προσωπικό.

Διαβάστε ακόμη  Ένωση Οικοδόμων για τον εργολάβο του φράχτη: Ξεσαλώνει με την ανοχή της κυβέρνησης

Υπενθυμίζεται ότι και οι φαρμακοποιοί έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και για το γεγονός ότι δεν τους παραδόθηκαν ατομικές συσκευασίες με αποτέλεσμα να πρέπει ένα – ένα τα συστατικά του τεστ να τα «συναρμολογούν» για να τα δώσουν στους πολίτες, διαδικασία που εκφράζουν φόβους ότι δεν θα είναι ασφαλής.

Πάντως, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου, τα φαρμακεία θα παραλάβουν σήμερα την πρώτη παρτίδα των self tests, που περιλαμβάνει 75 τεμάχια ανά φαρμακείο, ώστε από αύριο να αρχίσει η διάθεσή τους σε εκπαιδευτικούς και μαθητές λυκείου.