Αλεξ/πολη-Σαμοθράκη σε 20’ το νέο σκάφος του Λιμενικού

Απίστευτες ταχύτητες θα μπορεί να αναπτύξει λόγω των μεγάλων δεξαμενών του το νέο σκάφος με το οποίο ενισχύθηκε εχθές το πρωί το Λιμενικό Σώμα στην Αλεξανδρούπολη. Ειδικότερα, το νέο σκάφος θα μπορεί να διανύει την απόσταση από το λιμάνι της πόλης μέχρι το λιμάνι των Λουτρών στη Σαμοθράκη σε 20 λεπτά.

Ο κ. Τεμπονέρας

«Η συνεργασία του λιμενικού σώματος με τον ΟΛΑ, και συγκεκριμένα με τον κ. Δούκα, απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτική πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια του σκάφους.

«Έχουμε την χαρά να έχουμε ένα ολοκαίνουργιου σκάφος με τεράστιες ικανότητες, το οποίο μπορεί να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες. Θα βοηθήσει άμεσα τόσο στην έρευνα και διάσωση, όσο και στην καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος στην περιοχή. Η παρουσία του σκάφους αλλά και των υπολοίπων μέσων που διαθέτει το σώμα είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης από το 2015, που ξεκίνησε με στόχο να αναβαθμιστεί ολόκληρος ο στόλος» κατέληξε ο κ. Τεμπονέρας.

Διαβάστε ακόμη  Κύριε Πρωθυπουργέ στο καλό!

200 παράτυποι μετανάστες τις τελευταίες 2 εβδομάδες

Σύμφωνα με τον Σάκη Ζησίδη, πρόεδρο λιμενικών Θράκης, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη έξαρση παράτυπων μεταναστών στην περιοχή μας. Μάλιστα, ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου σκάφους έγιναν με φόντο ενός άλλου σκάφους του λιμενικού σώματος, το οποίο μετέφερε μια ομάδα παράτυπων μεταναστών.

Ο κ. Ζησίδης

«Νομίζω η υπηρεσία μας, με τα σκάφη που διαθέτει, είναι σε καλό επίπεδο, προσπαθούμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας αλλά όπως διαπιστώνουμε θέλουμε ενίσχυση από ακόμη ένα μεγάλο σκάφος του λιμενικού σώματος ή της Frontex, η οποία δεν είναι στην περιοχή αυτή την στιγμή» δήλωσε εμφατικά ο πρόεδρος των λιμενικών Θράκης.

Μαζί με το χθεσινό περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη, μια ακόμη μεγάλη ομάδα παράτυπων μεταναστών εντοπίστηκε εχθές και στη Σαμοθράκη. «Θα μεταφερθούν όλοι στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα γίνει η ταυτοποίηση και η πιθανή μεταφορά τους στο φυλάκιο» κατέληξε ο κ. Ζησίδης, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως να διανυκτερεύσουν αλλού, καθώς το φυλάκιο είναι πλήρες.