Στη δεύτερη αληθινή ιστορία που μας παρουσιάζει η «Εγώ η άλλη», το θέμα έχει να κάνει με το…τρίτο πρόσωπο. Η Άννα, ο σύζυγος της και η Ζωή που ήταν το τρίτο πρόσωπο, πρωταγωνιστούν στην ιστορία αυτή. Μάλιστα η Άννα με τη Ζωή… γνωρίστηκαν και έγιναν «φίλες».

Η ιστορία

Η Άννα αγκάλιασε την Ζωή. Σχεδόν κόλλησε επάνω της για να της συστηθεί.

Είχαν περάσει μερικοί μήνες που η Άννα, η κοπέλα που σήμερα  πλησίασε την Ζωή χαμογελώντας, μέσα σε έναν παιδότοπο, είχε κάνει αίτημα φίλιας στο facebook με ψεύτικο όνομα και επίθετο και από την πρώτη στιγμή της είχε δήθεν ανοίξει την καρδιά της. Της έλεγε όλα τα προβλήματα της.

Είχαν γνωριστεί μέσω ίντερνετ σε μια ομάδα με μητέρες.

Ο κόσμος της Ζωής χάθηκε αφού το πραγματικό όνομα και επίθετο της «φίλης» της, με  το οποίο της συστήθηκε, ήταν το ίδιο με του άνδρα που η Ζωή αγαπούσε.

Για μερικούς μήνες αφού έμαθε ότι ο άνδρας που αγαπούσε ήταν παντρεμένος με την υποτιθέμενη φίλη της, την Άννα, η Ζωή ήταν στα χαμένα.

Εκείνος ο άνδρας είχε μπει στην ζωή της για τα καλά και έπρεπε να πάρει γρήγορες αποφάσεις. Ή να τον πιστέψει και να του αφιερωθεί η να μάθει την αλήθεια από την Άννα.

Η Άννα στο παρελθόν, είχε πει και πίστευε πως ο άνδρας της Άννας ήταν ένας κακός σύζυγος όπως εκείνη τον είχε περιγράψει.

Η Ζωή πριν μάθει ότι ο άντρας που αγαπάει είναι ο άντρας της «φίλης της», προσπαθούσε να βοηθήσει την Άννα με τα προβλήματα του γάμου της. Πίστευε μάλιστα ότι η Άννα είχε έναν κακό σύζυγο. Μερικές φορές  της έδινε συμβουλές πώς να ξανακατακτήσει ή να «στρώσει» τον άνδρα της, πώς να του μιλήσει και πολλά αλλά. Χωρίς φυσικά να ξέρει ότι πρόκειται για τον  άνδρα που μαζί του είχε σχέση για δυο ολόκληρα χρόνια.

Η Ζωή σκέφτονταν ότι δεν μπορεί να έπεφτε τόσο έξω. Μαζί της ο σύζυγος της φίλης της, ήταν στοργικός…  «Μάλλον αυτός μας εξαπατά και τις δυο» σκεπτόταν κάποιες φορές  όταν εκείνος της μιλούσε.

Εκείνος ορκίζονταν ότι λέει την αλήθεια. Την αγαπούσε. Όλοι οι φίλοι του και οι κοινοί γνωστοί είχαν πέσει επάνω στην Ζωή και της έλεγαν τα καλύτερα λόγια για να την πείσουν να τα ξαναβρεί μαζί του και να μην του φέρεται άσχημα..

Αργότερα η Ζωή διαπίστωσε από πολλούς κοινούς φίλους ότι η Άννα είχε άστατο παρελθόν και άρχισε να διασταυρώνει διάφορα στοιχεία με κάθε τρόπο που μπορεί να σκαρφιστεί μια γυναίκα. Άλλωστε η  Άννα δεν έκανε ποτέ καμιά προσπάθεια να τα ξαναβρεί μαζί του όπως της είχε πει ούτε βέβαια ποτέ έβλεπε τα δικά της λάθη.

Όλο αυτό το διάστημα η Άννα προσποιούταν πως δεν ξέρει ότι η Ζωή υπήρξε ερωμένη του άνδρα της αν και ήταν ο λόγος που την βρήκε στο facebook όπως αποδείχτηκε τελικά ήταν αυτός… γνώριζε από την αρχή…

Το μυαλό της Ζωής κόντευε να τρελαθεί.  H Άννα ζήτησε εξηγήσεις αλλά η Ζωή δεν απάντησε ποτέ… το απέφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι. Έλεγε στην Άννα ότι δεν ξέρει τι της  λέει… Τελίκά η Ζωή πίστεψε τον άνθρωπο που αγάπησε αφού και εκείνος της είχε αποδείξει πολλές φορές ότι ποτέ δεν της είχε πει ούτε ένα ψέμα και έτσι αφιερώθηκε σε αυτόν αποφασισμένη να του σβήσει  τον πόνο από το παρελθόν της Άννας .

Σήμερα μετά από χρόνια επιτέλους η Ζωή έχει διαγράψει από την ζωή της και το μυαλό της αυτήν την άρρωστη σχέση με την «άλλη» προσέχοντας και αγαπόντας τον άνδρα αυτόν περισσότερο από ποτέ αφού η Ζωή έχει αποδεδειγμένα αποφανθεί για την αθωότητα του.

Το μονό που κάνει είναι να ζει την στιγμή μαζί του χωρίς να την ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Η Άννα δεν αντέχει ακόμα να μιλήσει σε κανέναν για τα λάθη της, και μέχρι σήμερα προσπαθεί να κρύψει επιμελώς το τι συμβαίνει στην ζωή της ακόμα και από τον ίδιο της τον εαυτό.

Σ.σ Ο άνδρας της παρέας δηλώνει ότι μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να έχει μια καλή ζωή το παιδί του και φροντίζει για αυτό με όποιον τρόπο μπορεί.

Ζωή: Καμιά φορά η άλλη δεν είναι το τρίτο πρόσωπο που φαίνεται. Κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις.

Το μάθημα… Τίποτα δεν μας κλέβουν εμείς  το χαρίζουμε. Άλλωστε τίποτα δεν είναι δικό μας. Προσπαθήστε να είστε καλοί σύντροφοι καλοί φίλοι καλοί άνθρωποι και μην ξεχνάτε να λέτε σε αγαπώ και συγγνώμη. Η πραγματική αγάπη συγχωρεί. Αν το έκανε η Άννα σήμερα ίσως ζούσε ευτυχισμένη με τον άνδρα της. Και προσοχή στο Facebook…

Εγώ η άλλη!