Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση συζήτηση για προσφυγικό, την αλληλεγγύη και τις ρατσιστικές επιθέσεις

Εκδήλωση με μήνυμα κατά του ρατσισμού και υπέρ της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες – μετανάστες διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Εβρου στην Αλεξανδρούπολη

Ομιλητές: Γιάννης Λασκαράκης, Πολιτικός μηχανικός, Γιάννης Πατζανακίδης και Κατερίνα Γεωργιάδου, Συνήγοροι υπεράσπισης των 8 Σύριων προσφύγων στην υπόθεση αρπαγής του ‘Εβρου, Μαρία Λουκοπούλου, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ.

Στην ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές αναφέρουν:

Δε χωρά ο ρατσισμός στον Έβρο, χωράει η αλληλεγγύη για όλους!

Δε χωρούν οι κεφαλοκυνηγοί προσφύγων και κατηγορούνται για αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα και έκθεση σε κίνδυνο ζωής ενώ οι πρόσφυγες απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες περί εμπρησμού.

Ο ηθικός αυτουργός των ρατσιστικών πογκρόμ είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που αντιμετωπίζει με ρατσισμό και βαρβαρότητα τους πρόσφυγες, εξαθλιωμένους και απεγνωσμένους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Υψώνει φράχτες και εξαπολύει διωκτικούς μηχανισμούς σπρώχνοντας τους να αναζητήσουν καταφύγιο στα δάση και να ρισκάρουν να καούν ζωντανοί. Επιχειρεί να μετατρέψει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους φασίστες.

Διαβάστε ακόμη  Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με βροχές και καταιγίδες η Δευτέρα – Νέο κύμα κακοκαιρίας από Τρίτη

Η κυβέρνηση είναι ένοχη εγκληματικής αμέλειας για τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη φωτιά στην Ευρώπη με τη διάλυση της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης. Την ώρα που δεν υπήρχε προσωπικό και μέσα στη Πυροσβεστική για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σπατάλησαν εκατομμύρια για Ραφάλ και φράχτες ενώ η Αλεξανδρούπολη, η βάση εξόρμησης για τον πόλεμο στη Ουκρανία και ο «στρατηγικός ενεργειακός κόμβος», δεν είχε τα μέσα να προστατέψει ούτε το νοσοκομείο της πόλης.

Το Δέλτα του Έβρου να ανακηρυχθεί «παγκόσμιο οικολογικό πάρκο ειρηνικής συμβίωσης».

ΕΒΡΟΣ: ΓΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΧΙ ΜΙΣΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ