Αλεξανδρούπολη: Επιτήδειοι ξαφρίζουν τσάντες και πορτοφόλια

Η άνοιξη είναι εποχή που συναντά κανείς διάφορα “μπουμπούκια”. Αυτή την περίοδο λοιπόν στην Αλεξανδρούπολη, φαίνεται ότι κυκλοφορούν αρκετά “μπουμπούκια” που ξαφρίζουν τσάντες και πορτοφόλια. Τα περιστατικά μάλιστα συχνά δεν καταγγέλονται ούτε στην αστυνομία καθώς οι πολίτες -κακώς ίσως- θεωρούν ότι δεν έχει αξία να καταγγείλλουν τέτοια περιστατικά. Τουλάχιστον δυο περιστατικά με κλεμένες τσάντες έπεσαν στην αντίληψη μας τις τελευταίες ημέρες, και τα δυο δεν είχαν καταγγελθεί. Στη μια περίπτωση μάλιστα η τσάντα κλάπηκε από αυτοκίνητο και οι επιτήδειοι πήραν κάποια χρήματα που περιείχε και στη συνέχεια την πέταξαν σε χωράφι. Η τσάντα εντοπίστηκε από άλλους πολίτες και κάπως έτσι επέστρεψε στην ιδιοκτήτρια της, χωρίς τα χρήματα φυσικά.

Διαβάστε ακόμη  Στις 30/5 η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για προσβολή γενετήσια αξιοπρέπειας 17χρονης

Σε άλλη περίπτωση πριν μερικές ημέρες, θύμα έπεσε πελάτης σε σούπερ μάρκετ στην Αλεξανδρούπολη, που μπήκε στο κατάστημα με το πορτοφόλι του… αλλά όταν έφτασε στο ταμείο, το πορτοφόλι είχε κάνει φτερά. Σε αυτή την περίπτωση το περιστατικό καταγγέλθηκε.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να μην αφήνουν όχι μόνο χρήματα αλλά ούτε άλλα αντικείμενα αξίας ή σημαντικά έγγραφα στο αυτοκίνητο, ειδικά σε περιοχές με μειωμένη κίνηση. Και φυσικά θα πρέπει να προσέχουν όταν βρίσκονται σε πολυσύχναστα καταστήματα, ώστε να έχουν το πορτοφόλι τους καλά ασφαλισμένο για να μη μπορούν οι διάφοροι μακρυχέρηδες να το αρπάξουν…