Αλεξανδρούπολη: Διάκριση για το 3ο Γυμνάσιο σε διαπεριφερειακό μαθητικό διαγωνισμό

Την 1η θέση κατέκτησε το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» στον διαπεριφερειακό μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε Πέλλας, με θέμα: «Διακόσια χρόνια ελεύθερου κράτους. Η συνεισφορά των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης στον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα», και ο οποίος απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το λογοτεχνικό δοκίμιο που δημιούργησε η ομάδα αναφερόταν στη ζωή και το έργο του Αντώνη και της Δόμνας Βισβίζη και ήταν προϊόν ιστορικής έρευνας και συγγραφής μελών της ομάδας, υπό την καθοδήγηση και ενθάρρυνση των υπεύθυνων καθηγητών. Στο κείμενο, η Δόμνα Βισβίζη αναθυμάται και αποτιμά τη ζωή της, λίγες μέρες πριν από τον θάνατό της, καταγράφοντας τις σκέψεις της σε μια επιστολή που δεν θα φτάσει ποτέ στον παραλήπτη της.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν και να αναδείξουν τον ρόλο και την προσφορά των αγωνιστών της Μακεδονίας και της Θράκης στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, που οδήγησε στην ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου κράτους στη Βαλκανική χερσόνησο.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Σαμοθράκης: Samothraki Open Forum

Το 3ο Γυμνάσιο κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Λογοτεχνικό δοκίμιο Γυμνασίου, ανάμεσα σε 77 συμμετοχές από 36 σχολεία των περιφερειών Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη συμμετοχή της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος της Δ.Δ.Ε Έβρου «Η Θράκη στον Αγώνα».

Συμμετείχαν οι μαθήτριες της ομάδας, Μαυρομάτη Μαρία, Μπουραντά Βασιλική, Μπουραντά Μαριάνθη και Ντάσκαρη Μαρία, ενώ υπεύθυνοι καθηγητές ήταν ο Κίτσος Δημήτρης, η  Πετρούδα Λίλα και η Σεκέρη Άννα.

Η βράβευση των μαθητριών και των υπεύθυνων καθηγητών θα γίνει τον Οκτώβριο.

ερτ