Αλεξανδρούπολη: Δικαίωση οδηγού που κατήγγειλε την Εγνατία Οδό για έλλειψη Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών 

Σε συνέχεια της επιστολής που είχε αποστείλει ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος στις 13 Αυγούστου 2021 και διαμαρτυρόταν για τα διόδια και την έλλειψη Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών  ο ίδιος προχώρησε σε καταγγελία της Εγνατίας Οδού στον Συνήγορο του Καταναλωτή και όπως λέει δικαιώθηκε.

Όπως έλεγε ο κ. Παπαδόπουλος, στις 29/7 κατευθυνόμενος από Αλεξανδρούπολη προς Θεσσαλονίκη πλήρωσε τα διόδια που υπάρχουν κάθετα στον αυτοκινητόδρομο στον σταθμό διοδίων Μουσθένης, 4 χιλιόμετρα πριν από τον κόμβο της Μουσθένης, βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο για να μεταβεί στα καταστήματα των ιδιωτών για να ελέγξει την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου, πήρε ένα καφέ και μπήκε πάλι στον αυτοκινητόδρομο για να συνεχίσει την διαδρομή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρία Εγνατία οδός Α.Ε. ζήτησε να πληρώσει εκ νέου διόδια για να μπω στον αυτοκινητόδρομο. Είπε στην υπάλληλο πως έρχεται από την Αλεξανδρούπολη και έχει πληρώσει στον Σταθμό Διοδίων Μουσθένης που είναι 4 χιλιόμετρα πριν.

Στη νέα του επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

«Την ίδια μέρα με την δημοσιοποίηση του προβλήματος προχώρησα σε καταγγελία της εταιρείας στον Συνήγορο του Καταναλωτή, με κοινοποίηση στο υπουργείο μεταφορών. Αν και ποτέ δεν ήταν ο στόχος μου τα 80 λεπτά αλλά η ανάδειξη του προβλήματος για την επίλυση του, έπρεπε να διεκδικήσω το ποσό ώστε να μπορεί να εμπλακεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Διαβάστε ακόμη  Ευρεία σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθη με θέμα τη σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Μετά από πολλά έγγραφα και πολύ χρόνο, η εταιρεία “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ” έστειλε έγγραφο βάση του οποίου από 1 Φεβρουαρίου 2022 έχει αποκαταστήσει το πρόβλημα με την χρέωση των οδηγών που σταματούν για ανάπαυλα στην Μουσθένη.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω το προσωπικό της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Καταναλωτή για την αμέριστη βοήθειά του καθώς και εσάς για την δημοσιοποίηση της επιστολής μου»

Ο κ. Παπαδόπουλος μέσω της δημοσίευσης της επιστολής θέλει, όπως λέει:

«1ον να ενημερωθούν οι αναγνώστες για την ύπαρξη της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Καταναλωτή, μία αρχή που αναλαμβάνει δίχως κόστος να προασπίσει τα συμφέροντα των καταναλωτών ώστε να διεκδικούν τα δικαιώματα τους σε καταναλωτικές διαφορές με εταιρείες – επιχειρήσεις και 2ον να επιβεβαιώσω από οδηγούς που διέρχονται από την Εγνατία οδό και σταματούν στην Μουσθένη, την υλοποίηση της δέσμευσης της εταιρείας  “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ”.

Thraki.com