Ανήκουν στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και είχαν συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των βαλκανικών χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας, ανάμεσα τους και με την Ελλάδα στην περιοχή της Ξάνθης.

Φτάνει το πρωί της Τρίτης από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «GREEN COVE», προκειμένου να φορτώσει μέρος από τα εκατοντάδες στρατιωτικά άρματα και άλλα οχήματα των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πλοίο, που έχει μήκος 200 μέτρα (199.93 x 32.26 m) και ξεκίνησε από λιμάνι Κόπερ των ΗΠΑ, θα πάρει φεύγοντας μέρος μόνο των αρμάτων, ελικοπτέρων και άλλων οχημάτων, τα οποία μεταφέρθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 8 αμαξοστοιχίες μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου από την Ρουμανία, αλλά και με δεκάδες φορτηγά από την Πολωνία.

Διαβάστε ακόμη  Άρσις / Γίνε η αλλαγή που θέλεις να γίνεις!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το GREEN COVE θα φορτώσει ένα μόνο μέρος των εκατοντάδων οχημάτων κάθε μορφής, που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, θα καταπλεύσει και νέα οχηματαγωγό από την Αμερική, προκειμένου να αυτό να μεταφέρει το υπόλοιπο στρατιωτικό υλικό.

ΕΘΝΟΣ