Αλεξανδρούπολη / Ως τις 21:30 θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα το καλοκαίρι, 3 φορές την εβδομάδα 

Η έναρξη του νέου ωραρίου των καταστημάτων για τις απογευματινές ώρες θα ξεκινήσει από την πρώτη Ιουλίου και αφορά τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι και 31 Αυγούστου.

Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για την παράταση της λειτουργίας κατα μισή ώρα τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, 3 φορές την εβδομάδα, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ.

Η επιτυχημένη εφαρμογή της παράτασης του ωραρίου τα προηγούμενα χρόνια, η αποτελεσματικότητα αλλά και η ανάγκη της παράτασης λόγω μη παραγωγικού / νεκρού χρόνου από τις 6 μέχρι τις 7:30 το απόγευμα ήταν δυο από τα βασικά επιχειρήματα του εμπορικού συλλόγου.

Η επέκταση της επιχειρηματολογίας είναι ότι ο κόσμος προτιμά τις μεσημεριανές ώρες να απολαμβάνει  τη θάλασσα οπότε και επισκέπτεται την αγορά μετά τις 7 ή 8 το απόγευμα, αλλά και σύμφωνα με τους ξενοδόχους, οι τουρίστες και επισκέπτες της περιοχής βγαίνουν προς το κέντρο μετά τις 7. 
Άρα τα καταστήματα θα παρατείνουν το ωράριο τις απογευματινές ώρες και θα λειτουργούν απο τις 18:00 εως τις 21:30 τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη  Τον Μάρτιο του ’24 προβλέπεται η ολοκλήρωση του Δημοτικού Σφαγείου Φερών

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου, γνωμοδοτώντας, απέρριψε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, “καθώς έρχεται σε σύγκρουση με τις θέσεις και τις αρχές μας που επί σειρά ετών αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε ώστε να υπάρχουν σταθερές εργασιακές σχέσεις και να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια για καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας και του ελεύθερου χρόνου”.
Η παράταση του ωραρίου ψηφίστηκε από 21 συμβούλους του περιφερειακού συμβουλίου, ενώ οι κύριοι Τρέλλης και Συμεωνίδης ψήφισαν κατά, επειδή όπως υπερασπίστηκαν σε όλους τους τόνους,  καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων.