Aλεξανδρούπολη: Πρωτοβουλία Δημοτών για την Προστασία του Αστικού Άλσους στο Φυτώριο

Την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ζητά η Πρωτοβουλία Δημοτών για την Προστασία του Αστικού Άλσους στο Φυτώριο, προκειμένου να λάβει απόφαση για δαπάνη ελάχιστων χρημάτων ώστε να διαμορφωθεί το άλσος του φυτωρίου σε χώρο αναψυχής για τους δημότες και να επιλεχθεί κατάλληλη χέρσα θέση για την ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου.

Σχετικό κείμενο έχει ανεβάσει στο avaaz , το οποίο έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα ηλεκτρονικά 390 πολίτες.

Το κείμενο
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά στην ανέγερση κλειστού γυμναστήριο στο Δημοτικό άλσος του φυτωρίου. Το άλσος αυτό είναι -αναμφίβολα εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια- μια κατάφυτη δασωμένη έκταση με πρωτοφανή για την Αλεξανδρούπολη ποικιλία δασικών δένδρων, που προσφέρουν μεγάλη εναλλαγή χρωμάτων και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αισθητική αξία του. Κάθε πόλη εκτός από το κεντρικό πάρκο πρέπει να διαθέτει και τα περιφερειακά πάρκα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών. Δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη υστερεί ασφυκτικά στον τομέα αυτό καθότι σήμερα αναλογεί ανά κάτοικο μόλις 2,5 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, ενώ η ενδεδειγμένη αναλογία ανέρχεται στα 18-20 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο. Εφόσον αποψιλωθεί αυτό το πανέμορφο άλσος θα έχουμε την παραπέρα μείωση του αστικού πράσινου που αναλογεί σε κάθε κάτοικο.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση ενημέρωσης για την τεχνητή νοημοσύνη σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την ανάγκη για κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστήριου για διεθνείς αγώνες.

«Από τον Ιούνιο με έγγραφο μας ως Οικολογική Εταιρεία απευθυνθήκαμε στην Δημοτική αρχή και εξηγούσαμε το πως και το γιατί τα άλση μέσα στον ιστό της πόλης είναι ευεργετικά και λειτουργούν για την σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος Πρωτοβουλίας Δημοτών για την Προστασία του Αστικού Άλσους στο Φυτώριο Γιώργος Δεμερίδης, τονίζοντας πως μέχρι σήμερα δεν πήραμε καμιά απάντηση.

Oπως επισημαίνει « το άλσος του φυτωρίου έγινε την δεκαετία του 60 από δασολόγους οι οποίοι το είχαν ονομάσει δασοβοτανικό κήπο, καθώς φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία πλατύφυλλων και κωνοφόρων ειδών ,χάρμα ομορφιάς.»

πηγή ERTNEWS