Αλεξανδρούπολη: Σε εξέλιξη η μεταστάθμευση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ – Θωρακίζεται ο Έβρος

Στην άριστη συνεργασία των δυο χωρών Ελλάδας και ΗΠΑ επικεντρώθηκαν οι ομιλίες των επίσημων προσκεκλημένων, Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρεϊ Πάϊατ κατά την «Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών» που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η Ελληνοαμερικανική συνεργασία εν προκειμένω, εκτός από το γεωστρατηγικό επίπεδο βοηθά πολύ στον τρόπο λειτουργίας του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης αλλά και στην απόκτηση εμπειρίας του ελληνικού στρατού και κάθε εμπλεκομένου μέλους. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να παίξει ένα σοβαρό γεωπολιτικό ρόλο αποδεικνύοντας ότι μπορεί να συνδέσει τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε με έμφαση ότι αυτά που γίνονται στην Αλεξανδρούπολη δεν έχουν επιθετικό προσανατολισμό αλλά γίνονται για την διαφύλαξη της ειρήνης απέναντι σε κάθε απειλή.

Στην ομιλία του ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και πως με χαρά θα περιμένει την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας αφού όπως πληροφορήθηκε στους υποψήφιους αγοραστές μετέχουν και δυο εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων.

Διαβάστε ακόμη  Το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης ως σχολείο-πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπερασπίζεται τις αξίες της Ευρώπης

Στην άριστη συνεργασία του εμπορικού και στρατιωτικού σκέλους του λιμανιού με τις ΗΠΑ και στην χρήσιμη εμπειρία που αποκτήθηκε, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν τα ελικόπτερα και τα στρατιωτικά οχήματα που υπάρχουν στο λιμάνι, από το οποίο νωρίς το πρωί σήμερα, αναχώρησε το Αμερικανικό Μεταγωγικό “ARCIndependence” φορτωμένο με στρατιωτικό υλικό.
Η μεταφορά των οχημάτων που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη θα συνεχισθεί με φορτηγά αυτοκίνητα και προορισμό την Ρουμανία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο διοικητής του Δ ΣΣ η πρόξενος των ΗΠΑ Elizabeth Lee, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γ. Ζαμπούκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δ. Πέτροβιτς, οι βουλευτές της ΝΔ Χρ. Δερμεντζόπουλος, Α.Δημοσχάκης, Σ. Κελέτσης και άλλοι εκπρόσωποι.

Πηγή : ErtNews & ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ