Αλεξανδρούπολη: Στη μακρά λίστα των 100 καλύτερων βιβλίων του 2020 «Ο κλήρος του Αίματος»


Στη Μακρά λίστα των 100 καλύτερων βιβλίων που κυκλοφόρησαν το 2020 σε ότι αφορά την γλώσσα και την δομή του, περιλαμβάνεται το βιβλίο της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη “Ο κλήρος του Αίματος” σύμφωνα με το περιοδικό “Κλεψύδρα”.

«Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο αναφέρεται στην περίοδο του ελληνικού εμφυλίου.Το βιβλίο έχει πολλά επίπεδα ανάγνωσης. Είναι πολυφωνικό και παρουσιάζει διάφορες οπτικές γωνίες, με βάση τα κύρια πρόσωπα.Παρουσιάζει τα συμβάντα του εμφυλίου, αλλά πέρα από αυτό δεν έχει σημασία τόσο το ιστορικό πλαίσιο, όσο ο τρόπος που είναι γραμμένο το βιβλίο… Γιατί για να αντεπεξέλθω σε ένα τόσο δύσκολο θέμα, όπως είναι ο εμφύλιος πόλεμος, ανέτρεξα στην Ιλιάδα, στους αρχαίους τραγικούς στην δημοτική ποίηση για να μπορέσω να το δώσω με το καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Σ. Μαραγκοζάκη.

Το μυθιστόρημα της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη “Ο κλήρος του Αίματος” θα παρουσιάσουν το Σάββατο (30 Οκτωβρίου) στις 7μ.μ. στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη και οι εκδόσεις Πατάκη, ενώ θα παρουσιαστεί σπάνιο αρχειακό υλικό κυρίως έγγραφα, αλλά και κάποιες φωτογραφίες.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Σωτηρία Μαραγκοζάκη, η Τζένη Κατσαρή επιμελήτρια εκδόσεων, και η Βάνα Δενδίνη δικηγόρος .

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Μ. Παπαδοπούλου –δημοσιογράφος ηθοποιός και ο Στάυρος Δανάκης -σκηνοθέτης εμψυχωτής θεατρικής ομάδας ΑΜΕΑ.