Αλεξανδρούπολη: «συναπάντημα μυαλών» στο 3ο Συμπόσιο Φαρμακοεπιδημιολογίας

Τον τίτλο «η Φαρμακοεπιδημιολογία ως Εργαλείο Ανάπτυξης Πολιτικών της Υγείας» φέρει το 3ο Συμπόσιο Φαρμακοεπιδημιολογίας στην Αλεξανδρούπολη, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 σε χώρους του ξενοδοχείου «Asir Egnatia»της πόλης. Ειδικότερα, το συμπόσιο διοργανώνεται από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος και Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με συμμετοχή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Στόχος του συμποσίου

Στο Συμπόσιο θα συμμετέχουν ομιλητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ολλανδία και τον Καναδά, στους οποίους συγκαταλέγονται πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της βιομηχανίας, ιατροί και φαρμακοποιοί.

Διαβάστε ακόμη  Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Στο 3ο Συμπόσιο θα παρουσιαστούν στοιχεία ελληνικών-τοπικών μελετών σε μία συνεδρία με τίτλο «Δεδομένα του πραγματικού κόσμου από τη θεωρία στην πράξη». Στόχος του συμποσίου αποτελεί η ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας για την πολιτική υγείας μέσα από πραγματικά δεδομένα (real world data) και δεδομένα Φαρμακοεπιδημιολογίας. Έτσι, στις δύο συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν θα παρουσιαστούν στοιχεία από φαρμακευτικές εταιρείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ανεξάρτητους ερευνητές. Στο πρόγραμμα επίσης εντάσσεται διαβούλευση μεταξύ εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων με σημαντικό ρόλο στη χάραξη και υλοποίηση των πολιτικών υγείας στη χώρα.