Τέρμα βάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην άσκοπη παραμονή σε χώρους αναψυχής και στην Αλεξανδρούπολη όπου τις τελευταίες ημέρες που η θερμοκρασία ανέβηκε ξανά, παρατηρήθηκαν απίστευτες εικόνες με ομάδες ανθρώπων να συγκεντρώνονται σε παγκάκια της παραλιακής ή σε πάρκα στην πόλη.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα οι συγκεντρωμένοι δεν ήταν νεαρής ηλικίας αλλά άνθρωποι 40, 50, 60 και 70 ετών.

Μεγάλη κίνηση παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο και σε παραλίες της Αλεξανδρούπολης όπου υπήρχαν συγκεντρωμένες οικογένειες και παρέες. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι παραλίες απέκτησαν και ενθύμια από…σκουπίδια όπως ποτήρια από καφέ, συσκευασίες από φαγώσιμα, έως και… πλήθος προφυλακτικών.

Οι αναφορές και οι εικόνες που έρχονται από ανθρώπους που είχαν την ατυχία να “πέσουν” πάνω σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολλές.

“Προτιμώ έρημα σημεία για να τρέξω να αθληθώ μόνος μου, αντί να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας οι άνθρωποι που βγήκαν σε παραλία κοντά στη Χηλή σήμερα άφησαν τα σκουπίδια τους, κάποιοι ήταν ομάδες των 5 ατόμων και έτρωγαν, έκαναν σα να έχουν πάει για πικ νικ” αναφέρει αναγνώστης σε ένα από τα αρκετά μηνύματα που έχουμε δεχτεί.

Διαβάστε ακόμη  Ποιοι πραγματικά ωφελούνται από το κυβερνητικό φιάσκο με το ΚΥΤ Φυλακίου;

Μετά τις απαγορεύσεις που ανακοινώθηκαν χθες η παραμονή σε ανοιχτούς χώρους δεν θα επιτρέπεται και θα επιβάλλονται πρόστιμα. Τα νέα μέτρα προβλέπουν άδεια για σύντομο περίπατο ή άθληση σε εξωτερικό χώρο, κοντά στον χώρο κατοικίας. Αυτό όμως σίγουρα δεν περιλαμβάνει καφέ σε παγκάκια, φαγητό και ομαδικές συγκεντρώσεις παρεών σε παραλίες κτλ.

Ακόμα και για διέλευση από τέτοιους χώρους στο πλαίσιο του περιπάτου, θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου ανά άτομο ενώ η αστυνομία καλείται να επιβλέπει την κατάσταση. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα στους ελέγχους θα συμμετέχει και η Πυροσβεστική.