Αλεξανδρούπολη / Το «Οικόπεδο Σουφλίου» έγινε «Πάρκο Τσέπης»

Την  ανάπλαση του αναξιοποίητου οικοπέδου που άνηκε  στον Δήμο Σουφλίου , ολοκλήρωσε μετά από παραχώρηση του πρώτου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. 

Αφημένο στην τύχη του, χαρακτηρίζει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης , το κληροδότημα του Δήμου Σουφλίου και ίσως ορθώς, αν αφημένες στην τύχη τους καταλήγουν οι δωρεές των Σουφλιωτών, στην γενέτειρα πόλη τους . 

Τι είναι, τι σημαίνει και τι εξυπηρετεί ένα πάρκο τσέπης ; 

Τα Πάρκα Τσέπης είναι χώροι πρασίνου μικρής κλίμακας που σπάνια ξεπερνούν τα 600 τ.μ. και απευθύνονται στο ευρύ κοινό είτε βρίσκονται σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό χώρο. Συνήθως δημιουργούνται ευκαιριακά, πάνω σε ακανόνιστα κομμάτια κενής ή «ξεχασμένης» αστικής γης, και η μορφή τους εξαρτάται από τη διάταξη των οικοδομικών τετραγώνων και του οδικού δικτύου της περιοχής. 

Τα Πάρκα Τσέπης δεν στοχεύουν στην εξυπηρέτηση μιας ολόκληρης πόλης, αλλά συνδέονται άμεσα με την γειτονιά που τα φιλοξενεί καλύπτοντας τις ανάγκες της ή συνδέονται σε ένα ευρύτερο λειτουργικό δίκτυο Πάρκων Τσέπης, μέσω πεζοδρόμων, «πράσινων» διαδρομών και ποδηλατοδρόμων, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση και χρήση σε όλους τους ενδεχόμενους χρήστες. Εξαιτίας του ευκαιριακού σχηματισμού τους ενδέχεται να έχουν θεματικό χαρακτήρα εξυπηρετώντας καλύτερα συγκεκριμένες χρήσεις και τμήμα του κοινωνικού συνόλου (π.χ. ως μέρος ξεκούρασης, παιχνιδιού, αθλητισμού, πολιτιστικών δρώμενων).

Διαβάστε ακόμη  Υπό εξαφάνιση η μελισσοκομία στον Έβρο! Κυβέρνηση και βουλευτές περί άλλων τυρβάζουν

Η δράση τους για την επίτευξη της συνολικής ευημερίας του τόπου είναι πολυποίκιλη καθώς συνεισφέρει στην πολεοδομική, περιβαλλοντική, εικαστική, οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση των αστικών κέντρων.

Ένα οικόπεδο που μέχρι πρότινος ήταν αφημένο στη μοίρα του, μετά την ευγενική παραχώρησή από τον κάτοχό του, Δήμο Σουφλίου προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, άλλαξε ολοκληρωτικά μορφή και όψη! 

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης : 

Ο λόγος για το «Οικόπεδο Σουφλίου» (14ης Μαΐου και Βελισσαρίου γωνία) που μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις μετατράπηκε σε μια ξεχωριστή γωνιά πρασίνου, ένα “πάρκο τσέπης” 

Σήμερα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των τριών φωτιστικών σωμάτων #LED με τους ιστούς τους, μια δωρεά της εταιρίας “Dasteri Systems A.E.”, την οποία και ευχαριστούμε θερμά και πριν από λίγο φωτίστηκε αναβαθμίζοντας την αισθητική του!